Home » Inspiratie » Blog » Psychologie van eetgedrag

Een fijne relatie met eten, wat is dat eigenlijk?

Als toegepast psycholoog – gespecialiseerd in eetgedrag en vitaliteit – coach ik vrouwen naar een fijne relatie met eten en zichzelf. Maar wat houdt een ‘fijne relatie met eten’ nu precies in? En hoe kun je jouw relatie met eten verbeteren? Je leest het in deze blog.Ben je benieuwd hoe 'goed' jouw relatie met eten is? Doe HIER de gratis test

Lees meer »

Zelfverzekerd de zomer in: 5 tips

De lente is officieel begonnen. Yes! Afgelopen dagen hebben we al heerlijk mogen genieten van de zon. Echter, niet iedereen kan onbezorgd genieten van dit zomers weer. Voor mij is dat ook niet altijd vanzelfsprekend geweest. Ik kon mij tijdens de overgangsfase van winter naar voorjaar juist ontzettend onzeker voelen over mijn lichaam. De eerste zonnige dagen van het jaar waren een trigger om nog meer bezig te zijn met eten en mijn gewicht. Echt voluit genieten was er eigenlijk niet bij. De zomer kan een lastige periode zijn als je niet lekker in je vel zit en onzeker bent over je lichaam. Ik geef je vijf tips hoe je toch onbezorgd kunt (leren) genieten van de zomer en aan het einde van het artikel kun je een gratis e-book downloaden om aan de slag te gaan met het leren waarderen van je lichaam.

 

Lees meer »

Wat zegt het getal op de weegschaal nu echt?

Er was een periode dat ik obsessief bezig was met mijn gewicht. Elke ochtend moest ik van mezelf op de weegschaal staan.

Was het getal lager dan de dag ervoor, dan kon ik met een gerust gevoel de dag beginnen. Was het getal echter hoger, dan was mijn dag al verpest voordat die begonnen was.

Het getal op de weegschaal had een grote invloed op mijn stemming. Jaren later, toen ik meer aan krachttraining ging doen, leerde ik pas dat het getal op de weegschaal echt niet alles zegt (of eigenlijk helemaal niks).

 

In dit artikel leg ik uit waarom niet. Lees je mee?

Lees meer »

Eetbuien als gevolg van 'human doing gedrag'

'Ik ben toch een sterk en gedisciplineerd persoon. Why the hell krijg ik mijn eetgedrag dan niet onder controle!? Hoe kan het nou dat ik geen controle krijg over mijn eetbuien?'

 

Nou, misschien komt het wel doordat je een ‘human doing’ bent?

 

‘Een human wattes? Uh Lieke, volgens mij ben jij een beetje koekoek. Je bedoelt ‘human being’ zeker?’

 

Nee ik bedoel echt een ‘human doing’. Iemand die altijd bezig is, van de ene taak naar de andere gaat, altijd bezig is met presteren en productief zijn.

 

Lees meer »

Zonder jou...

Lieke Coaching bestaat vandaag vier jaar! 

Ruim vier jaar geleden studeerde ik magna cum laude af als Socioloog (master na mijn opleiding Toegepaste Psychologie). Ik kreeg drie banen aangeboden. Twee aan de KU Leuven waar ik ben afgestudeerd en één aan de Universiteit in Tilburg. Alle drie de banen waren gericht op het doen van wetenschappelijk onderzoek, iets wat ik ontzettend leuk vond (en nog steeds vind) om te doen. Onderzoeken waarom mensen zich gedragen zoals ze zich gedragen. Heerlijk!! Bovendien was mijn ego enorm gestreeld.

 

Toch klopte er ergens iets niet.

Lees meer »