Eetvrijheid begint met het maken van één simpele keuze

Gepubliceerd op 2 januari 2024 om 12:01

Jaren geleden maakte ik een hele belangrijke keuze en afspraak met mezelf.

Ik ga nooooooit meer rommelen met eten.

 

Dat is namelijk de grootste fout geweest die ik ooit in mijn leven heb gemaakt. Eentje met grote gevolgen. Namelijk een eetstoornis en aansluitend heel wat jaren van eetbuien en jojoën.

 

Nooit meer! Dus ik besloot te stoppen met rommelen met eten. Geen strikte eetregels en restricties meer.

Wat ik wél deed, was leren luisteren naar- en gehoor geven aan mijn mentale, emotionele en fysieke basisbehoeften. En dat werkte (na heel veel trial-and-error) ontzettend goed.

 

Uiteindelijk ging eten weer vanzelf en stabiliseerde mijn gewicht. Al jaren heb ik hetzelfde gewicht en ik hoef daar helemaal 'niks' voor te doen of laten.

 

Hoe heerlijk en grote verademing dat is, merkte ik gisteren opeens. Toen ik voor het eerst weer kortsluiting kreeg in mijn hoofd m.b.t. eten.

Ik heb een antibioticakuur voorgeschreven gekregen, omdat mijn operatiewond is gaan ontsteken. Dat betekent 4x per dag een pil. Nu is dat natuurlijk niet zo spannend, maar ik mag 2 uur vóór en 1 uur ná het nemen van de pil niets eten.

En dat betekent dat ik weer bewust mijn eetmomenten moet plannen. Wat een vreselijk beperkend gevoel is dat. Het doet mij wel beseffen hoe ontzettend dankbaar en trots ik ben, dat ik jaren geleden mezelf verlost heb van deze ellende en hoe belangrijk die ene keuze is geweest.

Een keuze die jij ook mag en kan maken, zodat je lichter kunt leven. Weet wel, dat het geen keuze is die je eenmalig maakt. Het is een keuze die je in de beginfase zo'n 1000x per dag opnieuw bewust moet maken. Eerlijk is eerlijk, dat is pittig (#understatement). Maar het is 1000% de moeite waard.

 

Liefs 🦋

 

P.s. Wil jij ook graag eetvrijheid ervaren? Plan dan een gratis en geheel vrijblijvend oriëntatiegesprek in. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.