Coaching voor vrouwen die gevangen zitten in de vicieuze cirkel van lijnen en overeten en/of eten inzetten om het leven draaglijk te maken

 

Lichter Leven® 

 

 

eetcoach, voedingscoach, intuïtief eten coach, toegepaste psycholoog

Het is tijd voor een Lichter Leven®, een leven zonder eetgevecht! In dit  1-op-1 coachtraject begeleid ik jou stap voor stap bij het ontwikkelen van een fijne relatie met eten, zodat je voorgoed de strijd met eten, jezelf en je gewicht achter je kunt laten. 

 

Dit traject is voor jou, als je vastzit in de vicieuze cirkel van lijnen en overeten of als eten jouw manier is om met vervelende emoties, gedachtes en situaties om te gaan en daarmee het leven dragelijk probeert te maken. 

 

Je voelt aan alles, dat het tijd is voor een andere aanpak. Een aanpak waarbij gekeken wordt naar de échte oorzaak van jouw eetgedrag

 

 Doorbreek je eetbuien en ontwikkel een fijne relatie met eten en jezelf, zodat je kunt genieten van het leven

 

Lichter Leven® 

 

 

Het coachtraject is geschikt voor jou als je jouw relatie met eten & jezelf wilt verbeteren. 

> Je wilt op een relaxte en normale manier met eten omgaan, zonder door te schieten in extremen (alles of niets).

 

 

> Je wilt graag je emotionele en oncontroleerbare snaai- of eetbuien doorbreken en wilt genieten van al het eten, zonder angst, schaamte en schuldgevoelens.  

 

 

> Je wilt inzicht in waar je verstoord eetgedrag écht vandaan komt en dit aanpakkenJe WEET dat je bij een diëtiste of voedingsdeskundige niet op je plek bent, want eten is niet het probleem en voedingsadvies of een eetschema om af te vallen is NIET de oplossing. Je wilt nu écht aan de slag met de oorzaak van jouw verstoord eetgedrag. 

 

> Je wilt een licht en vitaal leven leiden, waarin eten en je gewicht niet meer je keuzes en leven bepalen. Een leven waarin je weer kan genieten van bijvoorbeeld sociale gelegenheden, dagje zwemmen met je kinderen en etentjes met vrienden en familie, zonder dat dit overschaduwt wordt door jouw problemen met eten en gewicht. 

 

> Je wilt een stabiel 'leefgewicht', waarbij jij je fysiek en mentaal prettig voelt en waarbij je niet constant met eten bezig hoeft te zijn. 

 

 

> Je hebt behoefte aan begrip! Behoefte aan iemand die begrijpt wat je voelt (een ervaringsdeskundige). Iemand die jou niet veroordeelt voor wat je denkt en doet. Iemand die jouw pijn kent en deze samen met jou wil dragen. Zodat jij weer even de ruimte hebt om te ademen. 

 

eetcoach, voedingscoach, intuïtief eten coach, toegepaste psycholoog

Wat houdt het traject in:

 • We starten met een intakegesprek bij mij in de praktijk of online. Voorafgaand aan het gesprek ontvang je een vragenlijst zodat ik inzicht krijg in jouw huidige situatie.

 

 • Vervolgens gaan we in 6 coachsessies aan de slag met de oorzaak van jouw verstoord eetgedrag aan te pakken. Je krijgt opdrachten, oefeningen en tools mee om thuis mee aan de slag te gaan.

 

 • Tijdens het traject mag je via Whatsapp je vragen te stellen. Ik wil voorkomen dat je tussen onze coachsessie vast komt te zitten. Je mag mij dus inschakelen als je hulp nodig hebt of even iets kwijt wilt.

 

 • Je krijgt daarnaast een heel jaar toegang tot de inhoud van het online Lichter Leven programma. Je gaat aan de slag met de verschillende modules en daarbij horende informatie, opdrachten en praktische tools.

 


eetcoach, voedingscoach, intuïtief eten coach, toegepaste psycholoog

Klaar om jouw eetgevecht los te laten?

 


LICHTER LEVEN COACHTRAJECT

€ 497,-* 


 • Intakegesprek en 6 coachsessies 

 • Whatsapp contact gedurende het coachtraject.

 • Een heel jaar toegang tot de inhoud van het online Lichter Leven programma met extra informatie, opdrachten en tools. 
 • Traject kan in overleg verlengd worden of aangevuld worden met losse coachsessies (nazorg)

* Alle prijzen zijn vrijgesteld van BTW.


Dit gaan we doen om jouw relatie met eten en jezelf te verbeteren? 

Nadat we inzichtelijk hebben gemaakt waar jij precies tegenaan loop en wat de échte oorzaak is van jouw ongewenste eetgedrag, gaan we aan de slag met onderwerpen als: 

 

 

> Leren luisteren naar honger- en verzadiging en jouw lichamelijk bewustzijn verhogen


> Het loslaten van strikte eetregels en alles of niets gedachten.

 

> Creëeren van een fijn eetpatroon, welke realistisch, haalbaar en mentaal & fysiek verzadigend is.

 

 

> Het verbeteren van je slaapkwaliteit, zodat je lichaam niet meer constant het energietekort op wilt vullen met eten (suikers en vetten)

 

 

> Het aanleren van helpende copingstrategieën, zodat je eten niet meer (altijd) hoeft in te zetten om het leven draagelijk te maken.

 

 

> Leren omgaan met verleidingen en verwachtingen uit je omgeving (grenzen bepalen en aangeven)

 

 

Het leren van een helpende emotieregulatie, zodat je eten niet meer (altijd) hoeft in te zetten om bepaalde emoties niet te hoeven voelen.

 

 

> Het minimaliseren en managen van stress, zodat je eten niet meer (altijd) hoeft in te zetten als een manier om te ontspannen en te ontladen

 

 

> Het verhogen van je eigenwaarde en zelfvertrouwen, zodat je weerbaarder wordt voor onrealistische verwachtingen en verleidingen uit je omgeving.

 

 

> Het doorbreken van (di)eet(bui) gewoontes die als gevolg van bovenstaande ontstaan zijn. 


eetcoach, voedingscoach, intuïtief eten coach, toegepaste psycholoog

Vrijblijvend kennismaken


Tijdens dit coachtraject gaan we samen aan de slag met het doorbreken van jouw ongewenste eetgedrag. Daarom vind ik het belangrijk om eerst te ontdekken of wij een 'match' zijn. 

 

Wat zijn jouw verlangens, behoeftes en verwachtingen? En komt dit overeen met wat ik jou kan bieden? Voel jij je prettig en veilig bij mij als jouw coach? En kun jij je vinden in de visie van waaruit ik werk? 

 

Dit zijn vragen die ik eerst samen met jou wil onderzoeken. Daarom wil ik graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je inplannen. 

 

Laat hieronder je gegevens achter, dan stuur ik je zo snel mogelijk een berichtje om een afspraak in te plannen. 

In dit gesprek van ongeveer een half uur luister ik graag naar jouw verhaal. Waar loop je tegenaan? Wat heb je nodig? En ben ik de juiste persoon om je hierbij te helpen?

Kennismaking is mogelijk op:

Ma 14:00-17:00
Di t/m do 8:00-12:00 en 14:00-17:00


Veel gestelde vragen:

Wat gebeurt er met mijn gewicht tijdens het traject

Ik begrijp heel goed dat je wellicht een sterk verlangen hebt om af te vallen. De stem van de dieetcultuur is zo ontzettend sterk aanwezig en het slankheidsideaal is zo diepgeworteld in onze samenleving, dat het bijna normaal is om dit verlangen te hebben.

 

Er is ook helemaal niks mis met dat verlangen, maar de Lichter Leven methode heeft niet als doel gewicht te verliezen. Mijn ervaring is namelijk dat het intentioneel willen afvallen, juist de reden is waarom jij je constant weer verliest in het eten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt bovendien dat het de #1 oorzaak is van gewichtstoename, eeyproblemen en verstoord lichaamsbeeld.

 

De Lichter Leven methode is gericht op het creëren van een fijne relatie met eten en jezelf. Het gaat over het begrijpen van je lichaam en het veranderen van je overtuigingen, gedachten en gedrag m.b.t. eten en je lichaam. Het primaire doel van het coachtraject is enerzijds om erachter te komen wat precies de oorzaak is van jouw verstoorde relatie met eten en anderzijds het verstoorde eetgedrag te doorbreken.

 

Het is natuurlijk niet makkelijk om dat verlangen los te laten, maar als de intentie er wel is, ben je al heel ver.

 

Wat betreft de vraag of je gaat afvallen tijdens dit coachtraject? Sommigen zullen afvallen en anderen zullen (tijdelijk) aankomen of gelijk blijven. Wat er bij jou gaat gebeuren kan ik helaas niet voorspellen, maar uiteindelijk zal je gewicht stabiliseren op een gewicht waar jouw lichaam zich prettig bij voelt (leefgewicht).

Hoe lang duurt het traject

Tijdens het traject zullen we samen de frequentie van de coachsessies bepalen. Doorgaans plannen we eens in de 2 weken een sessie in. De ervaring is dat je in die twee weken voldoende tijd hebt om met opdrachten/oefeningen aan de slag te gaan, maar het tevens ook kort genoeg is om het niet te laten verwateren. 


Gemiddeld duurt een coachtraject 14 weken. Daarna heb je de mogelijkheid om het coachtraject te verlengen met een nieuw pakket (met korting) of door middel van losse coachsessies. 

 

Ben ik na het coachtraject van mijn eetbuien af?

Ik kan je niet beloven dat je na 6 sessie al volledig van je eetbuien af bent (ik doe niet aan valse beloftes!). Dit is namelijk afhankelijk van heel veel factoren, zoals:

 

 • Hoe diepgeworteld de oorzaak van jouw eetbuien is.

 

 • Wat jij al allemaal gedaan hebt, voordat je dit traject start

 

 • De tijd en energie die jij er zelf insteekt orm met de opdrachten/oefeningen en tools aan de slag te gaan.

 

 • De mate waarin je bereid en in staat bent om het afslankdoel te parkeren (is een grote factor!)

 

 • enz. enz. 

 

Gedurende het traject gaan we in ieder geval flinke stappen maken. Je zult gaan ontdekken WAAROM je deze eetbuien hebt. Alleen al dat inzicht en begrip daarvoor doet heeeeel veel. De eetbuien zullen milder en/of minder frequent voorkomen.

 

De uitkomst is afhankelijk van ONTZETTEND veel factoren, waardoor het moeilijk is om aan de voorkant een voorspelling te maken. Maar mijn ervaring is, dat wanneer je er op een open, eerlijke en nieuwsgierige manier instapt, je vrij snel progressie kan maken.

Krijg ik ook voedingsadvies?

De primaire focus in het traject ligt op de WAAROM vraag. Dus wat maakt dat jij naar eten grijpt, terwijl je dat niet wilt? Wat maakt dat jij de noodzaak voelt om je gewicht te controleren, enz. 

 

Waarschijnlijk ben jij al jaren bezig met het controleren van de WAT vraag. En ben je veel bezig geweest met wat en hoeveel je moet eten. 

 

Ik denk dat je zelf al kan concluderen dat dit je niet verder helpt. Sterker nog, waarschijnlijk is dat één van de oorzaken waarom jij een verstoorde relatie met eten en jezelf hebt. 

 

Je zult dus geen voedingsschema van mij krijgen. Dat neemt niet weg dat WAT je eet soms ook belangrijk is. Als jij structureel te weinig eet (ook al heb je tussendoor eetbuien) of voedingsstoffen mist, kan dat ook invloed hebben op je eetgedrag. Dus we zullen hier wel naar kijken als blijkt dat dit mogelijk een rol speelt.

 

Ook zal ik samen met jou gaan onderzoeken wat jouw ideale, maar realistische eetpatroon is. En vooral rust en structuur hierin creëren, zodat er ruimte ontstaat om te kijken naar andere zaken. 

Wat gaan we precies doen om mijn verstoord eetgedrag te doorbreken?

Afhankelijk van waar jouw verstoorde eetgedrag vandaan komt, gaan we aan de slag met o.a.:

 

 • Leren luisteren naar honger- en verzadiging en het loslaten van strikte eetregels en alles of niets gedachten.

 

 • Creëeren van een fijn eetpatroon, welke realistisch, haalbaar en mentaal & fysiek verzadigend is.

 

 • Het verbeteren van je slaapkwaliteit, zodat je lichaam niet meer constant het energietekort op wilt vullen met eten (suikers en vetten)

 

 • Het aanleren van helpende copingstrategieën, zodat je eten niet meer (altijd) hoeft in te zetten om het leven draagelijk te maken.

 

 • Het leren van een helpende emotieregulatie, zodat je eten niet meer (altijd) hoeft in te zetten om bepaalde emoties niet te hoeven voelen.

 

 • Het minimaliseren en managen van stress, zodat je eten niet meer (altijd) hoeft in te zetten als een manier om te ontspannen en te ontladen

 

 • Het verhogen van je eigenwaarde en zelfvertrouwen, zodat je weerbaarder wordt voor onrealistische verwachtingen en verleidingen uit je omgeving.

 

 • Het doorbreken van (di)eet(bui) gewoontes die als gevolg van bovenstaande ontstaan zijn. 

Wordt het coachtraject vergoed?

Ik wil de begeleiding die ik aanbied, zoveel mogelijk afstemmen op jouw wensen en behoeften, zodat ik jou ook zo goed mogelijk kan helpen. Daarin wil ik niet beperkt worden door regels m.b.t hoe lang een consult mag duren en welke hulp ik wel of niet mag aanbieden. Daarom heb ik er bewust voor gekozen, om geen contracten meer aan te gaan met zorgverzekeraars. 


De prijzen die ik vraag zijn daar ook op aangepast. Ik steek meer tijd in de sessies en in jou, dan wat ik daar financieel voor terugkrijg. Dat is een bewuste keuze. Ik doe dit werk niet om er rijk van te worden, maar om het leven van mensen een stukje lichter te maken.


Desalniettemin, kan ik natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken. En wat veel geld is voor de een, is een prikkie voor de ander. Uiteindelijk gaat het om de vraag: wat vind jij het waard?


Bovendien zijn de vergoedingen vanuit de zorgverzekeraars tegenwoordig meer van symbolische aard. Het gaat om maximaal een paar tientjes die je vergoed krijgt.


Persoonlijk denk ik dat je jouw keuze niet bepaalt zou moeten worden door de vraag of het vergoed wordt door de zorgverzekeraar, maar of jij denkt dat dit traject jouw leven fijner en lichter zou kunnen maken.

Kan ik het bedrag in termijnen betalen?

Het is mogelijk om het bedrag in twee termijnen betalen. Bij aanvang van het traject betaal je dan € 248,50 en halverwege nog eens € 248,50.