Hoe houd je vertrouwen als het al zo vaak is misgegaan?

Gepubliceerd op 5 januari 2024 om 12:07

Hoe kun je vertrouwen blijven houden in iets wat al zo vaak is ‘misgegaan’? Hoe kun je blijven geloven dat het kan lukken, terwijl je vertrouwen al flink beschadigd is?⁣

 

Dit is een lastig iets. Je wilt immers niet weer teleurgesteld worden.

 

Wellicht heb je al veel pogingen gedaan om af te vallen. Waarschijnlijk heb je al verschillende manieren geprobeerd om je streefgewicht te bereiken. Misschien ben je al eens in de buurt geweest van je streefgewicht of deze al eens bereikt, maar zijn de kilo’s er ook weer aan gekomen.⁣⁣ Logisch dat je het vertrouwen bent kwijtgeraakt.⁣

 

Nu ga ik je een belangrijke vraag stellen.

 

 

Kan het zijn dat je al die keren het vertrouwen buiten jezelf gezocht hebt?⁣

  • Dat je vertrouwen hebt gehad in het dieet i.p.v. in jezelf?⁣
  • Dat je vertrouwen hebt gehad in voedingssupplementen i.p.v. in jezelf?⁣
  • Dat je vertrouwen hebt gehad in wat 'men' zegt en zogenaamd doet, i.p.v. in jezelf?
  • Dat je vertrouwen hebt gehad in een voedingsschema i.p.v. in jezelf?⁣
  • Dat je vertrouwen hebt gehad in de magische afvalthee i.p.v. in jezelf?⁣

 

Mijn ervaring is dat wanneer je vertrouwen hebt in jezelf, je lichaam en luistert naar wat goed voelt voor JOU, je het eigenlijk nooit fout kan doen.⁣ Misschien krijg je te maken met een terugval, tegenslagen en uitdagingen. Maar dat zijn geen fouten, dat zijn leermomenten.

 

Wat ik altijd benadruk als ik met iemand een traject start, is dat ik niet dé oplossing heb. Ik maak geen beloftes dat IK het probleem kan oplossen, want dat kan ik niet. Dat kan jij alleen.

 

Wat ik wél doe – naast het geven van inzichten en het aanreiken van tools - is jou helpen te leren luisteren naar je eigen fysieke, mentale en emotionele behoeftes met als doel dat je leert vertrouwen op jezelf!⁣⁣ Als je kan vertrouwen op jezelf en durft te handelen naar wat jij nodig hebt (écht nodig hebt) dan heb je de magische oplossing in handen!

 

En nog een belangrijke tip! Vertrouwen bouw je alleen op door kleine, realistische stapjes te zetten, die ook daadwerkelijk haalbaar zijn en die jouw INTRINSIEKE (en dus geen extrinsiek) doel behartigt. Anders ben je gewoon ontzettend gemeen naar jezelf toe.

 

Liefs 🦋

 

P.s. Plan een gratis en vrijblijvend oriëntatiesessie in, om te ontdekken wat jouw intrinsiek doel is en welke kleine stapjes daarvoor nodig zijn. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.