Ik stel mij graag even aan je voor,


Hoi, Ik ben Lieke. Ik ben al ruim 34 jaar mezelf ('90), maar tegelijkertijd nog steeds bezig met mezelf ontdekken. Uitzoeken wie ik ben, wat ik leuk vind en niet leuk vind, wat mij gelukkig maakt en wat mijn leven waardevol maakt. Een zoektocht, of eerder een reis waar geen einde aan komt. Ik vind het leven niet altijd makkelijk, maar wel fantastisch. Met andere woorden, ik ben ook maar 'gewoon' een mens.

 

Mensen die mij niet goed kennen omschrijven mij als rustig, kalm, gereserveerd en verlegen. Mensen die mij goed kennen omschrijven mij als onrustig, open en gepassioneerd. Beide beschrijvingen kloppen. Ik ben een trotste introvert; luister naar veel mensen, praat met weinigen; hou van filosoferen en vind mensen fascinerend. Waarom doen we wat we doen, zijn we zoals we zijn, voelen we wat we voelen?

 

Als toegepast psycholoog  – gespecialiseerd in eetgedrag en vitaliteit – begeleid ik vrouwen die als gevolg van jarenlang lijnen en diëten een verstoorde relatie met eten en zichzelf hebben ontwikkeld.

Ik bekijk eetgedrag vanuit een ander perspectief dan de standaard voedingscoach. Mijn coaching is namelijk niet gericht op afvallen en gezond eten (leefstijl).

 

Ik ben vooral geïnteresseerd in de achterliggende eetmotieven en het oplossen van de oorzaak van het verstoord eetgedrag (vitaliteit). In de trajecten zijn we vooral bezig met WAAROM je eet en niet zozeer met WAT je eet, vanuit een (neuro)biopsychosociaal perspectief

 

De coaching en het online programma is gericht op het herstel van de relatie met eten, het ontwikkelen van zelfcompassie & zelfacceptatie, het verbeteren van je eigenwaarde & lichaamsbeeld en leren omgaan met en weerbaarder worden voor verleidingen en tegenslagen in het leven. 

De reden waarom ik eetgedrag vanuit een vitaliteitsperspectief bekijk, is omdat onderzoeken uitwijzen dat de focus op afvallen en gezond eten juist overgewicht, een verstoord zelfbeeld en verstoord eetgedrag veroorzaakt. Nog meer focussen op afvallen en gezond eten (leefstijl) is dus niet de oplossing. Constant herinnerd worden aan je gewicht door jezelf en door anderen is bovendien geen manier van leven! 

 

Daarnaast is mijn aanpak ook gebaseerd op mijn eigen ervaring (lees hier mijn verhaal). Na jarenlang geworsteld te hebben met een verstoorde relatie met eten (anorexia en eetbuien), maakte ik uiteindelijk de belangrijke keuze om voor eens en altijd te stoppen met lijnen. In plaats daarvan ben ik gaan focussen op mentaal, emotioneel en fysiek lekker in mijn vel zitten (vitaliteit). Die mindshift is mijn redding geweest en heeft ervoor gezorgd dat ik weer ben gaan leven in plaats van overleven. 

 

Ik heb Lieke Coaching opgericht, omdat ik zoveel mogelijk vrouwen wil verlossen van hun eetgevecht, zodat ze weer kunnen gaan LEVEN in plaats van constant bezig zijn met eten en hun gewicht. 

 

Dé magische oplossing heb ik helaas niet, want elke vrouw is uniek. Maar ik kan je wel ontzettend veel waardevolle inzichten, begrip en vooral vertrouwen in jezelf en in je lichaam geven, waardoor jij JOUW 'magische oplossing' kunt ontdekken. 

 

Ik heb door de jaren heen verschillende oefeningen, opdrachten en tools ontwikkeld, die ontzettend goed helpen bij het doorbreken van verstoord eetgedrag.

 

Dit is waar Lieke Coaching voor staat

Dit is waar ik voor sta als als coach maar ook als persoon.

 

 INZICHTEN, BEGRIP & EDUCATIE


Je vitaal en fit voelen draait om meer dan alleen voeding & beweging. Ik geef jou inzicht in de fysieke, mentale, emotionele en sociale factoren die invloed hebben op jouw eetgedrag, maar ook op alle andere vlakken van je leven. Inzicht zorgt voor meer begrip, acceptatie en zelfcompassie, maar ook voor de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen.

 

DIEETVRIJ & GEWICHTSNEUTRAAL


Hoeveel je weegt en hoe jij eet vind ik niet zo interessant. De focus ligt op het verbeteren van jouw relatie met eten en vooral met jezelf. Ik geef jou handvaten en leer jou te vertrouwen op jezelf en je lichaam, zodat je eetkeuzes kan maken die goed voelen voor jou en waar je de rest van je leven op kunt bouwen. 

 

PERSOONLIJKE AANDACHT & VERBINDING

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om je gehoord en begrepen te voelen. Hoe belangrijk het is om jezelf te mogen en kunnen zijn. Dat vind ik het aller belangrijkste tijdens de coaching. Daarnaast ben ik er om jou te ondersteunen en  jou het vertrouwen te geven die jij op dit moment misschien even mist. Niet alleen tijdens de sessies, maar ook daarbuiten. 

 

VITALITEIT & LICHTER LEVEN ALS RESULTAAT


Het doel is altijd om jouw leven zo fijn, vitaal en zinvol mogelijk te maken. Ik leer je het leven te ervaren als een ontdekkingsreis waarin jij (eet)keuzes kan maken die jouw leven de moeite waard maken. Als jij weet wat JIJ nodig hebt en daar gehoor aan geeft, hoef je niet meer tegen jezelf te vechten. 

Mijn achtergrond / Opleidingen

> Toegepaste Psychologie (specialisatie 'psychologie van eetgedrag')

> Master Sociologie

> Vitaliteitskundige 

> BGN gewichtsconsulent 

> ACT therapeut

> Ervaringsdeskundige eetproblematiek