De verborgen KRACHT van ONWETENDHEID

Gepubliceerd op 19 december 2023 om 10:01

Een beetje onwetendheid is nog zo verkeerd niet, bedenk ik mij terwijl ik op de 'wc' in de 'bush' van Australië zit.

Als ik om mij heen kijk zie ik overal spinnen en andere kleine beestjes die ik niet ken. Brrr, overal kriebelt het en ik zet een nieuw personal record snelplassen neer.

Als ik niet om mee heen had gekeken, had ik niet geweten dat ze er waren. Zou toch fijner zijn geweest, aangezien ze geen écht gevaar vormen.

Ik neem mij daarom vervolgens voor om alle volgende wc (en douche) bezoeken, enkel kort de ruimte te scannen op gevaarlijke beesten (want dat is wel nodig) en that's it.


We (althans ik) hebben de behoefte om alles te weten, om zodoende controle te ervaren. Maar misschien herken je het ook wel bij jezelf. Hoe meer je weet, ook ingewikkelder en angstiger het leven wordt.

Want hoeveel voedingsproducten durf (of wil) jij liever niet te eten uit angst om aan te komen? En al die tegenstrijdige informatie over wat gezond of ongezond is, maakt het allemaal ingewikkelder, toch?

Tijdens mijn reis door Australië, waar ik 80% van de tijd geen bereik, laat staan wifi had, viel het mij op hoe vaak ik mijn telefoon oppak om iets op te zoeken. Wat gebeurt als dit? Wat moet ik doen als dat? Wat doet dit beest? Wat, hoe, wanneer... HELP!

Maar doordat ik geen internet had, kon ik mij alleen maar overgeven aan wat was. En (spoiler alert) ik leef nog steeds. Gek genoeg werden al mijn angsten langzaam milder. Het gaf rust en (zelf)vertrouwen.

Dus ik heb mezelf voorgenomen om meer in onwetendheid te leven. Laat het maar gebeuren, ervaar het maar, maak die fouten die je zo graag wilt vermijden.

En VERTROUW. Vertrouw op je innerlijke wijsheid en VOEL eens wat meer in plaats van alles te willen weten en controleren.

Wellicht ook voor jou iets om over na te denken. Je weet al meer dan genoeg. Tijd om jouw innerlijke wijsheid wat meer aan te spreken.

Niet weten werkt rustgevend en bevrijdend

Liefs šŸ¦‹

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.