Home » Aanbod

De Lichter leven Methode

Een holistische aanpak bij het herstellen van je relatie met eten & jezelf

 

Op basis van mijn eigen ervaring met het hebben van een 'eetgevecht' en mijn kennis over voeding en gedragsverandering, heb ik de Lichter Leven methode ontwikkeld. Met de Lichter leven methode help ik jou inzicht te krijgen in waar jouw (verstoord) eetgedrag vandaan komt en gaan we aan de slag met het aanpakken van die OORZAAK. 

 

Veel voedingscoaches, diëtisten en afslankcoaches richten zich enkel op het aanpakken van het symptoom: het eetgedrag zelf. Dit zorgt vaak voor een nog groter gevecht, want je kunt nog zo hard je best doen om je eetgedrag te veranderen, maar als de oorzaak van dit eetgedrag niet wordt aangepakt is het vaak een verloren strijd. Met als resultaat teleurstelling, schaamte en schuldgevoelens.

 

Afvallen staat niet centraal in de Lichter Leven methode, want je kunt nog zoveel (en zo vaak) gewicht verliezen, maar als jouw relatie met eten en vooral met jezelf niet oké is, dan heb je daar HE-LE-MAAL NIKS AAN! Want het gevecht blijft en het gewichtsverlies is tijdelijk. De ervaring is wel dat veel mensen tijdens en/of na het volgen van een traject toch een stabiel gewicht bereiken.

 


  'Voor mij persoonlijk was het feit dat jij een ervaringsdeskundige bent erg waardevol. Het is moeilijk om tips, opdrachten en adviezen aan te nemen, maar omdat ik wist dat jij in dezelfde schoenen hebt gestaan lukte het mij om de adviezen aan te nemen.  Ik voelde me begrepen, alleen dat al, ontzettend fijn!! We hebben zelfs kunnen lachen om bepaalde herkenbare situaties. Erg betrokken ook buiten de consulten om.  Ook al staat er geen consult gepland, Altijd paraat om adviezen te geven.'

   

  - Anoniem


  De elementen van de Lichter Leven methode:

  De Lichter Leven methode bestaat uit een holistische aanpak. en heeft een biopsychosociale insteek. Wij mensen zijn namelijk onwijs complexe wezens die leven in een minstens zo complexe omgeving. Dat betekent dat er verschillende systemen en factoren zijn die invloed hebben op jouw (eet)gedrag en welbevinden.

   

  Daarom heb ik de Lichter Leven methode ontwikkelt die rekening houdt met de (neuro)biologische, psychologische en sociale factoren die invloed hebben op jouw (eet)gedrag.

  FYSIEK

  (Neuro)biologisch component

  OMGEVING

  Sociale component

   

  MENTAAL

  Psychologische component 

   

  EMOTIES

  Biologisch & psychosociaal component

   

  Module 1: Inzicht Waarschijnlijk heb je jarenlang ‘afvallen’ als levensmissie gehad. Alles wat je tot nog toe hebt gedaan, alle diëten die je hebt gevolg, elke hype waarin jij jezelf hebt verloren had dit als doel. Maar om een fijne relatie met eten en je

  Stop met vechten tegen jezelf!

   

  Door aan de slag te gaan met de Lichter Leven methode, ga je de oorzaak van jouw (verstoord) eetgedrag aanpakken. Je leert dat je niet TEGEN jezelf moet vechten, maar juist MET en VOOR jezelf. 

   

  • Je leert dat je niet TEGEN je lichaam moet vechten, maar er meer naar moet gaan luisteren.

   

  • Je leert dat je niet TEGEN je gedachtes moet vechten, maar alleen maar hoeft te begrijpen waarom ze er zijn.

   

  • Je leert dat je niet TEGEN je emoties moet vechten of deze moet weg-eten, maar ze moet leren voelen, begrijpen en accepteren.

   

  Met als resultaat een fijne relatie met eten en jezelf en daarmee ook een Lichter Leven

  Aan de slag met de methode?


  ONLINE PROGRAMMA


  Een zelfstandig en op eigen tempo te doorlopen programma in een online academie. Je gaat (minimaal) 10 weken aan de slag met een leerprogramma in de Lichter Leven academie bestaande uit 5 module, meer dan 20 lessen, werkboeken, video's en gastlessen.  je leert welke fysieke-, mentale-, emotionele- en omgevingsfactoren invloed hebben op jou eetgedrag en hoe je de regie over je eetgedrag weer terug kan pakken  PERSOONLIJKE COACHING


  Ga samen met mij aan de slag met het herstellen van je verstoorde relatie met eten en jezelf. Je hoeft het niet alleen te doen! Ik wil graag die iemand voor je zijn die ik in mijn eigen proces ontzettend gemist heb. Iemand die begrijpt wat je voelt. Iemand die jou niet veroordeelt voor wat je denkt en doet. Iemand die jouw pijn kent en deze samen met jou wil dragen. Zodat jij weer even de ruimte hebt om te ademen.  GROEPSCOACHING


  Binnenkort bied ik ook online groepscoaching aan. 

  In een kleine groep gaan we samen 6 maanden aan de slag met het online Lichter Leven programma. 

  Heb je interesse? Je kunt je geheel vrijblijvend op de wachtlijst zetten. Je krijgt dan als eerste alle informatie over het programma en de mogelijkheid om je als eerste in te schrijven.