Home » Werk met mij » Online programma

ONLINE PROGRAMMA

 

Het Lichter Leven programma is een  zelfstandig en op eigen tempo te doorlopen programma

 

Stap voor stap ga je aan de slag met het herstellen van je relatie met eten, het stoppen van je eetbuien en maak je voor eens en altijd een einde aan al dat (jojo) diëten. 

 


 'Ik heb heel veel kennis op gedaan over hoe mijn lichaam werkt en wat het nodig heeft. Toch confronterend hoe zeer ik de signalen al jaren negeer / genegeerd hebt. Ik luister nu veel meer naar wanneer ik honger heb en wanneer niet. Ik heb nu zoveel meer rust!'

– Sharon


HERKEN JE DIT GEVECHT?

 • Je bent constant bezig met wat, wanneer en hoeveel je mag eten.

 

 • Je kunt niet meer onbezorgd genieten van sociale gelegenheden en gezellige uitjes met je gezin, familie, vrienden

 • Het is bij jou vaak zwart-wit. Je bent ofwel streng aan het lijnen of je bent de controle over je eetgedrag helemaal kwijt.

 • Je hebt last van snaai- of eetbuien en hebt het gevoel geen grip te hebben op je eetgedrag

 • Je hebt last van schuldgevoelens, schaamte en/of angst nadat je anders, meer of ongezonder hebt gegeten dan je wilt of jezelf had voorgenomen.

 • Je voelt je ongelukkig en oncomfortabel in je eigen lichaam.

MAAR VERLANG JE NAAR EEN LEVEN WAARIN JE...

 

 • Alles kan eten waar jij je goed bij voelt en niet meer hoeft te eten volgens dieetregels, bezig hoeft te zijn met calorieën tellen en het afwegen van je eten.

 • Weer kan genieten van sociale gelegenheden met vrienden en familie en vakanties met je gezin zonder te stressen over wat je wel/niet mag eten of druk hoeft te maken over wat anderen van je denken. 

 • Waarin je eindelijk verlost bent van je eet- en snaaibuien en niet meer 's ochtends met een rot gevoel opstaat omdat je de dag ervoor een eetbui hebt gehad.

 • Grip hebt op je eigen eetgedrag waardoor je ook geen schuldgevoelens meer hebt na het eten.

 • Verlost bent van de 'alles of niets' mentaliteit en eindelijk rust ervaart en in balans bent. 

 • Je eigenwaarde en humeur niet meer verpest wordt door dat ene cijfertje op de weegschaal. 

 • Eindelijk het gevoel hebt dat je weer ruimte hebt om te genieten van het leven in plaats van te overleven.

 

 

HET LICHTER LEVEN PROGRAMMA HELPT JE DIT VERLANGEN TE VERWEZELIJKEN


'Lieke, ik zie nu pas in hoe streng ik voor mezelf was met een hele lijst aan gekke eetregels/ regels omtrent beweging. Lang overtuigd geweest dat ze goed voor me waren en dat ik helemaal niet zo extreem streng was voor mezelf. Maar wat ben ik blij dat ik nu tot het besef ben gekomen dat ik veel te streng ben voor mezelf. Heel blij met dit positief besef momentje! '

– I. H.


START VANDAAG MET HET LICHTER LEVEN PROGRAMMA

 

Met het online Lichter Leven programma ga je op een holistische manier aan de slag met je eetgedrag. Dit betekent dat je leert welke fysieke-, mentale-, emotionele- en omgevingsfactoren invloed hebben op jou eetgedrag en hoe je de regie over je eetgedrag weer terug kan pakken. 

 

 • 1-op-1 (online) Kick-off sessie waarin we samen gaan onderzoeken wat je uit dit programma wilt halen. Waar loop je precies tegenaan? Waarom doe jij wat je doet? Waar wil je naartoe? Waarom is dat belangrijk voor je? 

 • 5 modules met lessen waarin je inzicht krijgt in waar je verstoord eetgedrag vandaan komt en hoe je die oorzaak kunt aanpakken. Deze lessen bestaan uit uitgebreide werkboeken, e-boeken en video's met informatie, opdrachten en praktische tools.

 • Levenslang toegang tot de besloten Lichter Leven facebookgroep waarin je vragen kunt stellen aan mij en ervaringen kunt delen met anderen.

 • Daarnaast mag je mij mailen met je vragen. Elke twee weken hebben we mailcontact. Ik zorg dat je hier van maandag t/m vrijdag binnen 48 uur reactie op ontvangt.

 • Een heel jaar toegang tot de inhoud van de Lichter Leven academie zodat je het programma op je eigen tempo kunt doorlopen.

 


'Wauw, wat ziet de academie er mooi uit! Tot in de puntjes verzorgd, overzichtelijk, duidelijk en waardevolle info! Ik heb alleen nog module 1 doorlopen, maar nu al zoveel inzichten gekregen!'

– Anoniem


WAT LEER JE TIJDENS HET PROGRAMMA?

 

Je leert in 5 stappen welke (neuro)biopsychosociale factoren invloed hebben op jouw eetgedrag en hoe je zelf weer de regie kunt krijgen over je eetgedrag. Elke twee weken komt er een module vrij waarmee je aan de slag gaat.  Echter, jij kunt zelf bepalen hoe lang een module jouw aandacht nodig heeft. Je kunt het programma in 10 weken doorlopen, maar vaak is er meer tijd nodig om het eigen te maken. Daarom heb je een heel jaar toegang tot de academie.

 

 


MODULE 1: INZICHT

Waarom diëten niet werkt 

Motivatie en je 'waarom' bepalen

Jouw ideale eetpatroon bepalen

Belemmerende eetregels loslaten 

Oorzaak van jouw overeetmomenten  

 MODULE 2: FYSIEK

Gehoor geven aan honger- en verzadigingssignalen

Gewichtsregulatie en setpoint-gewicht

Stress en ontspanning + Belang van slaap

 Voedzame voeding + Liefdevol bewegen

Invloed hormonen

 MODULE 3: OMGEVING

Omgaan met verleidingen thuis en in de supermarkt

Omgaan met sociale invloeden en gelegenheden

De impact van het cultureel slankheidsideaal

Inzicht in de invloed van opvoeding MODULE 4: MENTAAL

Belemmerende gedachtes en overtuigingen

Denkfouten en innerlijke criticus

Jezelf verlossen uit de zelfgecreëerde gevangenis van zelfhaat, zelfkritiek en eenzaamheid.

 MODULE 5: EMOTIONEEL

emotie-eten en emotionele eettriggers

emotieregulatie en coping

Doorbreken van emotioneel eten als gewoonte 

Emoties inzetten als alarmbel 

 


+ Bonuslessen van gastexperts

 

Bonusles 01. 

Stress release voor het verminderen van fysieke, mentale en emotionele klachten.

Voor het creëren van een fijne relatie met eten en jezelf is het essentieel om een goede balans te hebben tussen ‘belasting’ en ‘belastbaarheid’. Rico en Angelina zijn gespecialiseerd in de connectie tussen Body & Mind en in de behandeling en preventie van stress en burn-out gerelateerde klachten. Zij geven je inzichten, tips en oefeningen op het gebied van stress en ontspanning. Lees meer over BM Life Coaching 

 

Angelina & Rico

BodyMind Life Coaching

 


Bonusles 02. 

Hoog sensitiviteit (HSP) en eetgedrag

Wanneer je hooggevoelig bent, ben je meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merk je meer signalen en details op. Ook ben je gevoelig voor de stemmingen van anderen, de sfeer, geluid, informatie van buitenaf en herinneringen. Dit kan overweldigend zijn en invloed hebben op je (eet)gedrag en zelfbeeld. Herkenbaar? Dan gaat de les van Judith heel waardevol voor je zijn! Lees meer over Judith

 

Judith Roelvink

Bewust met Judith

 


Bonusles 03. 

Overgang en eetgedrag

Wanneer je in de overgang komt, verandert er heel veel in je lichaam op het gebied van hormonen. Dit kan een enorme impact hebben op je humeur, lichaamsbeeld, eetgedrag en je identiteitsgevoel. Een levensfase dat voor veel vrouwen heel overweldigend kan zijn. Isabel geeft uitleg over wat er allemaal gebeurd in en met je lichaam en geeft je waardevolle tips hoe je hier op een liefdevolle manier mee om gaat. Lees meer over Isabel

 

Isabel Smeets

Enjoy Leefstijlcoaching

 


Bonusles 04. 

De invloed van jouw (familie)systeem

 

(Eet)gedrag ontstaat niet zomaar. Het gezin waarin je bent opgegroeid en de gebeurtenissen die je in je leven hebt meegemaakt, hebben allemaal invloed op wie jij nu bent, wat je doet en hoe jij je voelt. Wat gebeurd is, is gebeurd. Toch is het belangrijk om hierbij stil te staan, want het is een cruciaal stukje van de puzzel dat je kan helpen om je relatie met eten en vooral met jezelf te veranderen. Vianne is een geweldige coach die jou hierin inzicht kan geven. Lees meer over Vianne 

 

Vianne Feder

Praktijk Levenslijnen

 'Dit programma heeft ervoor gezorgd dat ik veel meer begrijp WAAROM ik steeds naar eten greep. Ik heb geleerd om meer te luisteren naar mijn lichaam. Ik vond de opdrachten heel leerzaam maar ook soms behoorlijk confronterend. Het was echt fijn om op zo’n positieve manier met aan mezelf en aan mijn leefstijl te werken.'

- DianneONLINE LICHTER LEVEN PROGRAMMA

€ 139,-* 


 • 1-op-1 (online) Kick-off sessie 
 • 5 modules met meer dan 20 lessen 
 • Uitgebreide werkboeken, e-boeken en video’s 
 • Lessen van gastexperts 
 • Levenslang toegang tot de besloten Lichter Leven facebookgroep 
 • Mailcontact gedurende het programma. 
 • Een heel jaar toegang tot de inhoud van de Lichter Leven academie 
 • Een-op-een coaching is tegen een meerprijs los bij te boeken.

 

* vrijgesteld van BTW.


VERGOEDING DOOR ZORGVERZEKERAAR MOGELIJK

Vanuit de aanvullende zorgverzekering wordt in veel gevallen een deel van de kosten vergoed.  Doordat deze vergoeding vanuit de aanvullende verzekering komt, hoef je niet eerst je eigen risico te betalen, zoals dat wel geldt voor behandelingen die vanuit de basisverzekering worden vergoed. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per aanvullend pakket.  Wil je weten of jouw zorgverzekeraar het traject vergoedt? Op de site van de BGN staat een overzicht met de vergoeding per verzekeraar.

 

Hoi! Ik stel mij graag nog even kort aan je voor...

Als ervaringsdeskundige begrijp ik hoe jij je voelt. Van mezelf uithongeren tot het hebben van eetbuien, ik heb het allemaal ervaren (lees hier mijn verhaal). 


Tijdens mijn eigen proces had ik het gevoel dat niemand mijn gevecht begreep. Mijn ervaring is dat je het pas écht kan begrijpen, als je zelf hebt ervaren hoe groot de impact is op je dagelijks leven. Hoe eenzaam het is. 

 

Ik wil graag die iemand voor je zijn die ik in mijn eigen proces ontzettend gemist heb. Iemand die begrijpt wat je voelt en die jou niet veroordeelt voor wat je denkt en doet. Iemand die jouw pijn kent en deze samen met jou wil dragen. Zodat jij weer de ruimte hebt om te ademen.

Ben je er klaar voor om jouw obsessie &  schuldgevoelens rondom eten los te laten en  en eindelijk weer te genieten van je leven?

 

Veelgestelde vragen