Knolselderij stamppot met zongedroogde tomaten

Gepubliceerd op 25 oktober 2019 om 10:06

De knolselderij. Het is niet moeders mooiste groente, maar wel heel veelzijdig. Je kunt knolselderij frietjes maken, je kunt er soep mee maken, of deze heerlijke stamppot met zongedroogde tomaatjes. Daarnaast bevat deze grote, bonkige knol relatief veel vitamine C, B6, K en voedingsvezels. 

 

Wat heb je nodig (voor 2 personen) ?

♡ 1 knolselderij (± 800 gram), geschild + in blokjes
♡  75 gram veldsla
♡ 1 rode ui, gesnipperd
♡ 1 teentje knoflook, geperst
♡ 125 ml groentebouillon
♡ 1 bakje kastanje champignons in plakjes (± 250 gram)
♡ 6 zongedroogde tomaten in stukjes
♡ 2 eetlepels olijfolie
♡ Eventueel peper, zout, cayennepeper

Wat moet je doen?

♡ Fruit de ui en knoflook aan in olijfolie.  Voeg de blokjes knolselderij toe en bak zachtjes mee.

♡ Schenk de bouillon erbij. Kook de knolselderij in ongeveer 25 minuten gaar (schep halverwege om).

♡ Bak ondertussen de champignons gaar in olijfolie.


♡ 
Giet de selderij af en stamp het tot een grove puree. 


♡ 
Schep er de champignons en gedroogde tomaatjes door en schep als laatste de veldsla erdoor.

♡ Breng de stamppot eventueel op smaak met zeezout, peper en cayennepeper

 

Voedingswaarde p.p:

± 355 kcal
± 36,8 gram koolhydraten
± 14,5 gram vet
± 29 gram eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram (username @liekevcann) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook (username @LiekeCoaching)

 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekevcann en #vretenvrijdag te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.