Havermout met pompoen

Gepubliceerd op 17 oktober 2019 om 16:55

Ik houd echt ontzettend van pompoen! Dus komende tijd kunnen jullie (helaas) nog een aantal recepten verwachten met pompoen. Twee weken geleden deelde ik al deze heerlijke pompoen pannenkoeken met jullie. Dit recept lijkt er een beetje op, maar kost minder tijd om klaar te maken. Lekker als ontbijt en op deze manier  heb je gelijk al een flinke portie groente binnen. Dat is nog eens slim ontbijten

 

Wat heb je nodig voor 1 portie?

♡ 200 gram pompoen blokjes
♡ 40 gram havermout
♡ 250 ml magere melk (of plantaardige melk)
♡ 1 tl koekkruiden
♡ 1 tl kaneel

Wat moet je doen?

Kook de pompoenblokjes in 8 – 10 minuten zacht. Dit kun je trouwens ook al de avond ervoor doen zodat het vast klaar staat. Giet af in een vergiet en prak daarna fijn.


Doe de havermout en melk in een pannetje en breng aan de kook. Laat op laag vuur 2 minuten pruttelen en roer daarna de pompoen en koek- en speculaaskruiden erdoor. Laat dit nog 1 minuut pruttelen terwijl je blijft roeren.


Serveer de havermout in een kom.

 

De zoetekauwers kunnen er eventueel een klein scheutje ahornsiroop aan toevoegen (let wel op de suikers). De sporters kunnen er eventueel eiwitpoeder aan toevoegen. 

 

Voedingswaarde voor 1 portie :

± 279 kcal
± 40,1 gram koolhydraten
± 3,7 gram vet
± 15,8 gram eiwit

 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook 

 

Deel je een foto op social media? Vergeet mij dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekecoaching.nl. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.