Coaching en begeleiding voor volwassenen die worstelen met een verstoord eetpatroon/eetgedrag als gevolg van levenslang lijnen en diëten (of na herstel van een eetstoornis) en een betere relatie met eten en vooral met zichzelf willen ontwikkelen.

Home » Eetvrijheid

Eetvrijheid traject

 

Wil jij het mentale gevecht met eten loslaten? Wil je genieten van ‘lekker’ eten zonder je schuldig te voelen? Wil je meer inzicht in je eetgedrag, eetgedachtes en valkuilen en leren hoe je daar beter mee om kunt gaan? En wil je bovenal jezelf weer leren waarderen? Dan is dit traject geschikt voor jou. Waar in het voedingstraject de focus ligt op WAT je eet, ligt in dit traject de focus op WAAROM je eet (fysiek, emotioneel en mentaal). In dit traject staan jouw eetgedrag en eetgedachtes centraal. Pas wanneer je begrijpt waar jouw eetgedrag vandaan komt, kun je er iets aan veranderen. Dus wil jij de regie weer terug over je eetgedrag? Wil jij weer lekker in je vel zitten, rust in je hoofd ervaren, genieten van eten zonder schuldgevoel en je strijd met eten loslaten? Dan help ik je daar graag bij! Het doel van dit traject is enerzijds rust en vrijheid creëren rondom eten en anderzijds jezelf en je lichaam (weer) leren waarderen, zodat jij een waardevoller en een lichter (letterlijk en figuurlijk) leven kan leiden.

 

Wat kun je verwachten?

 

✔ Intakegesprek van 60-90 minuten

✔ 6 coachgesprekken van 45 minuten

✔ Opdrachten en oefeningen 

  ✔ Onbeperkt mail- en WhatsApp gedurende de looptijd van het traject

  ✔ Gratis boek 'Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf'

   

  Hoe ziet het traject eruit?

   

  Gedurende het coachtraject gaan we actief aan de slag om jouw fysieke, mentale en emotionele relatie met eten te herstellen. We starten met een intake en daarna volgen de zes coachgesprekken waarin we gaan kijken naar jouw eetgedrag en eetregels. Ook gaan we aan de slag met belemmerende gedachtes die een fijne relatie met eten en jezelf in de weg staan. Heb je last van emotie-eten? Dan ga ik je leren hoe je op een effectieve manier met je emoties om kunt gaan zodat je niet telkens naar eten grijpt bij moeilijke momenten.

   

  Waarom een traject? Het veranderen van je gedrag, gewoontes en belemmerende gedachtes gaat niet over één nacht ijs. Daar is tijd voor nodig! Om tot blijvende veranderingen te komen, heb je doorgaans minimaal 3 maanden nodig. Heb je bovendien de wens om af te vallen, dan is daar ook tijd voor nodig om tot blijvend resultaat te komen.

   


  Intakegesprek

  (± 60-90 minuten)

  Tijdens het intakegesprek bespreken we je huidige situatie. Waar loop je tegenaan? Wanneer is je strijd met eten en je gewicht ontstaan? Wat zijn jouw valkuilen? Waarom is het voor jou zo belangrijk om aan je relatie met eten en jezelf te werken? 

   

  Coachgesprekken

  (6x ± 45 minuten)

  Tijdens de coachsessies gaan we onderzoeken waardoor jouw relatie met eten en jezelf is verstoord. Je krijgt opdrachten en oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. Deze bespreken we tijdens de consulten. 


  Als je ergens tegenaan loopt of snel advies nodig hebt, mag je mij gedurende het traject altijd vragen stellen via de mail of  WhatsApp. Daarnaast ontvang je GRATIS mijn recent uitgekomen boek 'Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf' ter waarde van € 17,50.

   

  Tarieven en vergoedingen

   

  Intakegesprek: €90,00
  6 coachgesprekken: €250,00

  Het intakegesprek wordt apart gefactureerd, zodat je deze direct kunt declareren bij je zorgverzekeraar indien je in aanmerking komt voor vergoeding. De zes coachgesprekken kun je na afloop declareren bij je zorgverzekeraar en kan op verzoek in termijnen worden voldaan.


  Mijn coaching wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Doordat deze vergoeding vanuit de aanvullende verzekering komt, hoef je niet eerst je eigen risico te betalen. Wil je weten of jouw zorgverzekeraar het traject vergoed? klik dan HIER

  Na dit traject is het mogelijk om het traject te verlengen met een coachtraject van zes sessies, of je kunt kiezen voor losse vervolgconsulten. Wil je graag toch wat meer informatie over voeding en je eetpatroon verbeteren? Dan is het ook mogelijk om voor een los voedingsadvies aan te vragen.

   

  Eerst zeker weten of deze aanpak bij jou past? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. 

   

  Aanvraag Eetvrijheid traject