Home » Recepten » Geroosterde pompoen en broccoli

Geroosterde pompoen en broccoli

Gepubliceerd op 15 maart 2019 om 09:36

Het is de Nationale Week Zonder Vlees, dus vandaag deel ik een vegetarisch recept. Het pompoenseizoen is natuurlijk voorbij, maar ik ben er gewoon gek op. Pompoen bevat een tal van gezonde voedingsstoffen en bevat daarnaast weinig calorieën net zoals broccoli. Dit is weer echt een gevalletje 'volume voedsel'. I love it!

 

Wat heb je nodig p.p?

♡ 125 gram kikkererwten
♡ 200 gram pompoen
♡ 225 gram broccoli
♡ 30 gram ontpitte dadels
♡ 30 gram geitenkaas
♡ 30 gram ongezouten cashewnoten 

♡ Olijfolie
♡ Zout, Italiaanse kruiden, paprika poeder, knoflook poeder

Wat moet je doen?

♡ Verwarm de oven voor op 200°
Snijd de pompoen in blokjes (nadat je het vruchtvlees hebt verwijderd) en snijd de broccoli
♡ leg de pompoen en broccoli in een ovenschaal of bakplaat en meng het met olijfolie, beetje zout, Italiaanse kruiden, paprika poeder en knoflook poeder
♡ Rooster het geheel ongeveer 30 minuten in de oven (elke oven is anders dus houd het goed in de gaten)
♡ Warm ondertussen de kikkererwten op in een pannetje.
♡ Als alles klaar is, doe je eerst de kikkererwten in een diep bord. Verdeel hier de de geroosterde pompoen en broccoli overheen. Vervolgens top je het af met de dadels, geitenkaas en cashewnoten.

 

Voedingswaarde p.p:

± 542 kcal
± 52,2 gram koolhydraten
± 21,1 gram vet
± 25,1 gram eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram (username @liekevcann) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook (username @LiekeCoaching)

 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekevcann en #vretenvrijdag te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.