Home » Recepten » Eiwitrijke pindakaas 'bollen'

Eiwitrijke pindakaas 'bollen'

Gepubliceerd op 8 maart 2019 13:52

Het is even een plakkerig karweitje, maar dan heb je wel een heerlijk tussendoortje. Deze eiwitrijke pindakaas ´bollen´ zijn ideaal als snack. Ze zijn lekker, voedzaam en vullend. Je kunt ze daarnaast makkelijk bewaren in de koelkast, of invriezen voor eigen veiligheid!

 

Wat heb je nodig?

♡ 100 gram havermout
♡ 100 gram pindakaas (ik heb 100% pindakaas gebruikt. Hierdoor waren

     ze wel wat zachter)
♡ 100 gram ontpitte dadels 
♡ 84 gram eiwitpoeder
♡ 200 gram magere kwark
♡ 30 gram kokosschaafsel 

 

Wat moet je doen?

♡ Doe de dadels in een kommetje en giet hier kokend water overheen. Laat ze vervolgens 10 min weken.
♡ Doe de havermout, pindakaas, eiwitpoeder, kwark in een beslagkom en voeg er vervolgens ook de dadels aan toe. 
♡ Mix alles door elkaar met een staafmixer.
♡ Doe het kokosschaafsel in een aparte kom.
♡ Draai 10 ballen van het pindakaasmengsel  (tip: maak je handen nat zodat het minder plakkerig is).
♡ Rol de ballen vervolgens door het kokosschaafsel en leg ze op een bord.
♡ Zet en bord minstens 3 uur in de koelkast (de 'bollen' blijven redelijk zacht). 

 

Voedingswaarde per 'bol':

± 193 kcal
± 15,1 gram koolhydraten
± 8,4 gram vet
± 12,8 gram eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram (username @liekevcann) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook (username @LiekeCoaching)

 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekevcann en #vretenvrijdag te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.