Als gevolg van de 'harde lockdown' vinden alle consulten alleen nog online plaats

Home » Gratis inspiratie » Recepten » Gezonde havermoutkoekjes

Gezonde havermoutkoekjes

Gepubliceerd op 17 mei 2019 om 09:52

Deze koekjes bestaan uit maar drie (3!) ingrediënten. Ze zijn super snel klaar, ze zijn lekker en ook nog eens verantwoord als tussendoortje! Natuurlijk kun je nooit onbeperkt koekjes eten zonder aan te komen, maar met dit recept kom je toch akelig dicht in de buurt van het perfect gezonde koekje! 

 

Wat heb je nodig (voor ± 10 koekjes)?

♡ 2 rijpe bananen 
♡ 100 gram havermout
♡ 2 eieren

 

Ik deed er ook 50 gram chocolade chuncks doorheen, andere opties zijn: rozijnen, cranberry's, dadels, noten, zaden, kokos, 100% pindakaas, enz. Je kunt er eindeloos mee variëren!

Wat moet je doen?

♡ Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.


♡ Je kunt het geheel mixen met een staafmixer zodat je een glad beslag krijgt (dat deed ik), maar je kunt er ook voor kiezen om de koekjes iets meer bite te geven. Prak de banaan dan in een kom en roer hier de havermout, eieren en eventueel extra toevoegingen doorheen. 


 Gebruik twee lepels om kleine hoopjes van het beslag op de bakplaat te leggen en vorm dit tot koekjes.


♡ Bak de koekjes ongeveer 10-15 minuten in de oven. De tijd kan per oven iets verschillen, check daarom regelmatig even of de koekjes al bruin zijn.


♡ Laat ze eerst even afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt en opeet. 

Voedingswaarden per koekje (met chocolade chuncks):

± 57 kcal
± 36,6 gram koolhydraten
± 2,1 gram vet
± 3,5 gram eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram (username @liekevcann) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook (username @LiekeCoaching)

 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekevcann en #vretenvrijdag te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

 

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.