Home » Blog » Recepten » Marokkaanse stoof met couscous

Marokkaanse stoof met couscous

Gepubliceerd op 3 mei 2019 07:05

Zoals je inmiddels al weet ben ik gek op makkelijke en snelle gerechten waarbij je alle ingrediënten in één pan kan gooien. Deze stoof is ideaal als je na een lange en zware dag werken snel iets wilt eten, maar tegelijkertijd wel voor een gezonde maaltijd wilt gaan. Bovendien kun je eindeloos variëren met de groente die je er doorheen gooit. 

Wat heb je nodig p.p?

♡ 50 gram couscous (onbereid)
♡ 75 gram kikkererwten
♡ 120 gram wortel
♡ 1 ui
♡ 170 gram aubergine
♡ 130 gram courgette
♡ 33 gram tomatenpuree
♡ 25 gram rozijnen
♡ 1 tl komijn
♡ 1 tl kaneel
♡ 1 tl knoflookpoeder (of teentje knoflook)
♡ 1 el olijfolie

Wat moet je doen?

♡ Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm wat olie in een diepe pan en bak de ui en knoflook 5 minuten. Snijd de courgette, aubergine en wortels in kleine blokjes en voeg die met kaneel en komijn toe aan de gebakken ui en knoflook. Bak alles gedurende 8 minuten tot de groenten zijn bedekt met de specerijen en kleur beginnen aan te nemen.

 

♡ Voeg de rozijnen, afgespoelde kikkererwten en de tomatenpuree toe aan de pan. Breng eventueel op smaak met peper en zout en laat 10 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.

 

♡ Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

♡ Serveer het in een diep bord.

 

Voedingswaarden p.p:

± 565 kcal
± 105,6 gram koolhydraten
± 3,3 gram vet
± 20,6 gram eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram (username @liekevcann) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook (username @LiekeCoaching)

 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekevcann en #vretenvrijdag te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.