Home » Blog » Recepten » Broccoli omelet

Broccoli omelet

Gepubliceerd op 29 maart 2019 12:43

De boerenomelet, wie kent hem niet. Het mooie is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Je kunt het eten als lunch of als avondeten, maar je kunt ook kleine 'pannenkoekjes' maken. Ideaal als je zin hebt in een hartig tussendoortje. Bovendien is het een makkelijke manier om aan je 250 gram (minimaal) groente te komen op een dag. Multifunctioneel, ik houd ervan. Dit keer maakte ik een broccoli omelet met falafel. En voor wie het nog niet door heeft, ik ben gek op geitenkaas! Dus die mocht ook in dit recept niet ontbreken. 

 

Wat heb je nodig p.p?

♡ 200 gram broccoli (of broccolirijst)
♡ 100 gram falafel
♡ 3 eieren 
♡ 10 gram geitenkaas

♡ Olijfolie
♡ Zout, peper, Italiaanse kruiden, knoflook poeder, enz

Wat moet je doen?

♡ Snijd de broccoli en maal de broccoliroosjes fijn in een keukenmachine
 Doe de broccolirijst in een kom, voeg de eieren toe en meng alles goed door elkaar
♡ Snijd de falafel in kleine stukjes en voeg het aan het broccoli-ei-mengsel toe. 
♡ Voeg een beetje zout, peper, Italiaanse kruiden toe aan het geheel (of andere kruiden naar keuze)
♡ Doe olijfolie in een pan en schenk vervolgens het mengsel in de pan
♡ Bak beide zijden op laag vuur gaar
♡ Leg de broccoli omelet op een bord en top het af met een beetje geitenkaas

 

Voedingswaarde p.p:

± 455 kcal
± 11,2 gram koolhydraten
± 22,7 gram vet
± 43,9 gram eiwit

(Tel hier 90 kcal bij op voor elke lepel olijfolie die je gebruikt om in te bakken.)


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram (username @liekevcann) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook (username @LiekeCoaching)

 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekevcann en #vretenvrijdag te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.