Lichaamsacceptatie

Gepubliceerd op 23 september 2022 om 14:10

We moeten elke dag oneindig veel keuzes maken en er zijn ook nog eens ontzettend veel opties . Maar als het op je lichaam aankomt, zijn er naar mijn mening maar twee:

1. Accepteer het

2. of niet.

 

Het lijkt misschien alsof alles in het leven 'maakbaar' is, dat als je maar hard genoeg je best doet, je alles kan creëren wat je wilt. Maar veel in het leven berust op toeval. Je bent op deze aarde gekomen met dit lichaam en hoewel er natuurlijk altijd wel kleine dingetjes zijn die je kunt veranderen, heb je dat lichaam nu eenmaal. En dat zul je moeten accepteren.

 

 

Vanuit die acceptatie, is zoveel meer mogelijk. Je hoeft dan niet meer TEGEN je lichaam te vechten, maar je kunt er VOOR gaan vechten. Het de energie, waardering en erkenning geven wat het verdient.

 

Je lichaam heeft maar één taak, en dat is jou veiligheid bieden, zodat jij dit avontuur dat 'het leven' heet kunt beleven. Niet meer en niet minder...

 

Ergens along the way hebben wij bedacht dat je succesvoller en waardevoller bent als je een ´slank´ lichaam hebt. Maar heel eerlijk, jouw lichaam heeft daar geen boodschap aan en is daar helemaal niet mee bezig! Jouw lichaam begrijpt niet dat jij jezelf eten ontzegt om aan een bepaald plaatje te voldoen. Je lichaam denkt alleen maar 'Help! Ik krijg te weinig energie binnen!'

Jouw lichaam wil alleen maar goed functioneren, evenwicht bewaken en herstellen en jou een goed 'huis' bieden.

 

Afvallen is nooit zonder risico. Het gaat tegen de natuur van je lichaam in. Dit betekent dat je een strijd met je lichaam aangaat. Het is niet onmogelijk om blijvend af te vallen en zeker ook niet altijd slecht om gewicht te verliezen. Het is alleen wel belangrijk om bewust te zijn van de processen die in je lichaam plaatsvinden op het moment dat jij besluit om af te vallen.

 

Als je er klaar voor bent om niet langer TEGEN je lichaam maar VOOR je lichaam te vechten. Zwaai dan met die witte vlag en sluit vrede met je lichaam. Het is immers niet jouw vijand.

Liefs x 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.