Zonder jou...

Gepubliceerd op 1 november 2021 om 13:15

Lieke Coaching bestaat vandaag vier jaar! 

Ruim vier jaar geleden studeerde ik magna cum laude af als Socioloog (master na mijn opleiding Toegepaste Psychologie). Ik kreeg drie banen aangeboden. Twee aan de KU Leuven waar ik ben afgestudeerd en één aan de Universiteit in Tilburg. Alle drie de banen waren gericht op het doen van wetenschappelijk onderzoek, iets wat ik ontzettend leuk vond (en nog steeds vind) om te doen. Onderzoeken waarom mensen zich gedragen zoals ze zich gedragen. Heerlijk!! Bovendien was mijn ego enorm gestreeld.

 

Toch klopte er ergens iets niet.

Op een donderdagochtend na het sporten had ik het er met coach Marco Verberne (I-trail) over. Hij vroeg aan mij wat mijn plan was nu ik was afgestudeerd. Ik vertelde hem over die banen en dat ik niet goed wist wat ik moest doen. En toen stelde hij mij die ene belangrijke vraag: ‘Lieke, wat zou JIJ graag willen doen’? Los van wat je denkt dat anderen van je verwachten of jij van jezelf verwacht? Wat wil JIJ?’

 

Het bleef even stil… en uiteindelijk zei ik heel voorzichtig: ‘Eigenlijk wil ik heel graag mensen helpen die een dagelijks gevecht ervaren met eten en zichzelf net zoals ik dat heb gehad.’

 

Marco keek mij aan en zei: ‘Waarom ga je dat dan niet gewoon doen?’

 

En daar is het eigenlijk allemaal begonnen. Door die ene vraag van Marco en het vertrouwen die hij mij heeft gegeven (ook in het proces wat daarop volgde). Dus Marco, als je dit leest, ik ben je nog steeds elke dag dankbaar hiervoor!

 

En nu zijn we vier jaar verder. In die vier jaar heeft Lieke Coaching een enorme ontwikkeling doorgemaakt en heb ik meer dan 100 mensen mogen begeleiden in hun proces naar een fijne relatie met eten en zichzelf. Ik doe het nog steeds met heel veel liefde, plezier en passie.

 

Ik heb in die vier jaar tijd ontzettend veel geleerd. Ik heb veel ontwikkelingen doorgemaakt als persoon, als coach en als ondernemer. Ik heb geleerd hoe waardevol het is om mensen om je heen te hebben die je steunen, je vertrouwen geven, in je geloven, je helpen maar ook prikkelen en uitdagen. Ik had dit niet in mijn eentje kunnen en willen doen!

 

Maar het meeste heb ik geleerd van de mooie mensen die ik heb mogen begeleiden. Ieder persoon is uniek en dat stukje uniciteit is zo waardevol en speciaal. Grote dank daarvoor. Jullie hebben mij helpen groeien. Zowel als professional, maar zeker ook als mens. De spiegel die ik jullie voorhoud, houden jullie mij ook voor. De adviezen en tips die ik jullie geef, helpen mij ook. Hoe vaak ik niet denk ‘verdorie Lieke, misschien moet je zelf dat advies ook maar eens opvolgen’. En de stappen die jullie zetten, ondanks de angsten, inspireren mij ook om mijn eigen angsten onder ogen te komen en mijn eigen stappen te blijven zetten.

 

Zonder jou was er geen Lieke Coaching en was ik niet de Lieke die ik nu ben.

 

Ook jij, als (stille) volger, die al die tijd (misschien stiekem) mijn berichtjes leest, deze liked of erop reageert: Dankjewel dat je er bent! Op momenten dat ik twijfel of ik het wel goed doe en of het wel waardevol is wat ik doe (die momenten zijn er geregeld), dan krijg ik opeens een lief berichtje van een van jullie dat mij weer energie en vertrouwen geeft om door te blijven gaan.

 

Zonder jou was er geen Lieke Coaching en was ik niet de Lieke die ik nu ben.

 

Ik hoop in de toekomst met Lieke Coaching nog velen te mogen begeleiden, coachen, inspireren en motiveren. Zodat ik, andersom, ook geïnspireerd en gemotiveerd wordt om een nog betere coach en persoon te worden. Je hebt elkaar immers nodig om te groeien!

 

Heel veel liefs van mij!

Reactie plaatsen

Reacties

Verberne Marco
2 jaar geleden

Topper.. bedankt voor je mooie woorden