Lichter leven door beter te leren lijden

Gepubliceerd op 6 januari 2023 om 12:16

Ik ben de laatste die zal beweren dat het leven licht is of enkel licht hoort te zijn. Als je mijn laatste post hebt gelezen op facebook of instagram, weet je dat 2022 niet mijn beste jaar was. 

 

Pijn en lijden zijn een essentieel onderdeel van het leven. In het leven is er namelijk maar één constante en dat is verandering. En verandering gaat nu eenmaal vaak gepaard met een beetje pijn en (vrijwillig) lijden.

 

Daarom is mijn coaching niet gericht op het creëren van een licht leven, want dat is maar een half leven. Zonder het donker kun je het licht immers minder waarderen. En we willen het leven in zijn volledigheid leven toch?

 

Maar wat bedoel ik dan met Lichter Leven?

 

Lichter leven betekent voor mij:

  1. Beter leren omgaan met de donkere kanten die nu eenmaal bij het leven horen en
  2. voorkomen dat je onnodig blijft lijden

 

>> Een leven zonder stress is onmogelijk, maar het is wel handig om je stress te kunnen managen… (zonder je te verliezen in eten)

 

>> Een leven zonder onzekerheden is onmogelijk, maar het is wel belangrijk dat je in staat bent om je waarde te blijven zien… (zonder je te verliezen in het slanker maken van je lichaam)

 

>> Een leven zonder pijn en verdriet is onmogelijk, maar het zou fijn zijn als je met deze intense gevoelens om kunt gaan… (zonder de pijn te verdoven met eten)

 

Lichter leven betekent vooral beter leren lijden. Dat klinkt gek hè. Daarmee bedoel ik dat je leert om minder snel om te vallen als het leven je op de proef stelt (weerbaarheid) en dat je sneller kan opstaan als je toch bent omgevallen (veerkracht).

 

Wat heeft dat met eten te maken? ALLES! Als je beter leert lijden en dus beter met het donker om kunt gaan, hoef je jezelf niet meer te verdoven met eetbuien of jezelf af te leiden met diëten. Dan hoef je in ieder geval niet meer onnodig en obsessief te lijden.

 

Dat is lichter leven.

 

Het leven in zijn volledigheid durven leven.

 

Liefs

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.