Ik mag dit niet voelen!

We zijn allemaal mensen met onze ups en downs, onze sterktes en zwaktes en onze eigenaardigheden. Dat is juist ontzettend mooi vind ik. Maar binnen onze cultuur waarin alles beter, sneller en mooier moet, is het lastig om ook je zwaktes onder ogen te komen en deze te accepteren.

Lees meer »

Je hersenen zijn niet geprogrammeerd om je gelukkig te maken

Je gelukkig voelen… dat willen we natuurlijk allemaal. Het ironische is alleen, dat hoe meer je geluk najaagt, hoe ongelukkiger je wordt. En hoewel we dat misschien allemaal diep van binnen ergens wel weten, blijven we toch jagen op dat ultieme geluksgevoel. We zijn altijd bezig met meer, beter, groter, slanker, want wellicht ben je dan wel gelukkig? Maar dat idee is gewoon complete onzin en ook nog eens slopend!

Lees meer »

"Er zijn afwijkende cellen gevonden"

Maandagochtend 3 augustus. De telefoon gaat terwijl ik op de wc bezig ben met de grote boodschap. Op het scherm zie ik de naam van mijn huisarts staan. Ik schrik. Ze zouden mij alleen bellen als er iets mis zou zijn. Dit telefoontje wil ik niet missen, dus ik trek mijn broek half op, stap de wc uit en neem de telefoon op.

Lees meer »

De belangrijkste keuze in mijn leven

Ik stond op de weegschaal en keek naar beneden. Benieuwd wat de weegschaal vandaag zou aangeven. Maar deze keer was anders dan anders. Het cijfertje op de weegschaal, sloeg in als een bom. Dit is niet goed! Waar ben ik mee bezig? 2 jaar lang stond ik elke dag minimaal 1x op de weegschaal en zag dat cijfertje steeds verder zakken. Maar in die twee jaar heb ik mij geen moment gerealiseerd dat ik mezelf letterlijk en figuurlijk kwijt aan het raken was.

Lees meer »

Mental health looks different on everybody

Mentale gezondheid ziet er bij iedereen anders uit. Daarom is het zo belangrijk om vriendelijk te blijven voor elkaar (en voor jezelf). Je weet nooit hoe iemand zich voelt en waar iemand op dit moment doorheen gaat. Vandaag, 10 oktober, is het World Mental Health Day. Een dag om aandacht te besteden aan mentale gezondheid en stil te staan bij het feit dat er mensen om ons heen zijn die op dit moment een zwaar mentaal gevecht aan het leveren zijn.

Lees meer »

Een mismatch tussen wie ik zou willen zijn en wie ik ben

Naar aanleiding van een artikel in de ‘Flow-magazine’ heb ik deze blog geschreven. Het gaat niet over voeding of over het creëren van een gezonde leefstijl. Het gaat over de mismatch die je kan ervaren tussen wie je zou willen zijn en wie je bent. Het gaat over jezelf zijn en jezelf accepteren zoals je bent, over jezelf ontwikkelen en verrassen. Iets wat naar mijn mening ook ontzettend belangrijk is. Daarom heb ik het, na lang twijfelen, toch op mijn blog geplaatst.

Lees meer »

Ik pas niet in het leven dat heel veel mensen leven

Ik ben een angsthaas, ik vind het moeilijk om keuzes te maken en ben een kei in denken en piekeren. Het starten van mijn eigen coaching praktijk vind ik dan ook doodeng. Bang om het niet goed te doen, bang om te falen, bang om de mensen om mij heen teleur te stellen. Maar toch heb ik het gedaan. Want één ding weet ik zeker: ik pas niet in het leven dat heel veel mensen leven.

Lees meer »