Voor wie is het programma geschikt?

De methode is geschikt voor iedereen die…

 • constant in gevecht is met eten en dit niet meer willen.
 • wel weten HOE ze moeten eten, maar telkens de controle verliezen over het eten.
 • vaak in alles-of-niets denken, zich schuldig voelen, telkens opnieuw beginnen, last hebben van snaai of eetbuien en zich daarom ook niet goed voelen over zichzelf en hun lichaam.
 • er klaar voor is om afvallen als levensmissie los te laten en te gaan focussen op het krijgen van een fijne relatie met eten.

Daarnaast is de methode geschikt voor iedereen die open staat voor persoonlijke ontwikkeling en het fijn vinden om te groeien als persoon. 

Heb je een eetstoornis of het vermoeden dat je een eetstoornis hebt, neem dan eerst contact op met mij om te overleggen of het programma geschikt voor je is.

Het traject is niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een snelle oplossing en niet bereid zijn om zelfreflectie toe te passen. Je zult alleen resultaten behalen als je serieus met dit traject en vooral met jezelf aan de slag wilt gaan.

 

 

Val ik af met het programma?

Ik begrijp heel goed dat je wellicht een sterk verlangen hebt om af te vallen. De stem van de dieetcultuur is zo ontzettend sterk aanwezig en het slankheidsideaal is zo diepgeworteld in onze samenleving, dat het bijna normaal is om dit verlangen te hebben.

Er is ook helemaal niks mis met dat verlangen, maar de Lichter Leven methode heeft niet als doel gewicht te verliezen. Mijn ervaring is namelijk dat het verlangen om af te vallen juist de reden is waarom jij je constant weer verliest in het eten. 

De Lichter Leven methode is gericht op het  creëren van een fijne relatie met eten en jezelf.  De LL methode gaat over het veranderen van je overtuigingen, gedachten en gedrag m.b.t. eten. En je gewicht is geen overtuiging, gedachte of gedrag. Het gaat om je goed voelen, jezelf voeden in plaats van vullen, goed voor jezelf zorgen, meer zelfvertrouwen hebben, enz. 

Het is natuurlijk niet makkelijk om dat verlangen los te laten, maar als de intentie er wel is, ben je al heel ver. Wat betreft de vraag of je gaat afvallen met deze methode? Sommigen zullen aankomen en andere zullen afvallen of gelijk blijven. Wat er bij jou gaat gebeuren kan ik helaas niet voorspellen, maar uiteindelijk zal je gewicht stabiliseren op een gewicht waar jouw lichaam zich prettig bij voelt (setpoint gewicht). Het belangrijkste wat je gaat ervaren, is dat jouw geluk en zelfvertrouwen niet afhankelijk zijn van jouw gewicht!

 

 

Hoe gaat het precies in zijn werk?

 • Na aanmelding ontvang je via mail de inloggegevens van de academie en kan je direct aan de slag.
 • Ook ontvang je een mail voor het inplannen van een kick-off sessie online of bij mij in de praktijk
 • Elke twee weken komt er een nieuw module beschikbaar. Je krijgt van mij een mail met een herinnering. 
 • Je kunt jouw vragen stellen in de besloten facebook community, waartoe je toegang krijgt na aanmelding. 

 

 

Hoe lang duurt het programma?

De minimale doorlooptijd van dit programma is 10 weken. Elke twee weken komt een nieuwe module beschikbaar. De ervaring leert dat in die 10 weken een goede basis is gelegd om tot een lichter leven en een fijne relatie met eten en jezelf te komen. Echter, iedereen zal dit programma op zijn/haar eigen tempo willen volgen. Daarom krijg je één jaar lang toegang tot de online academie. 

 

Wat als ik tijdens het programma erachter kom dat ik toch coaching nodig heb?

Helemaal geen probleem! Naast dat je gebruik kan maken van de besloten facebookgroep om je vragen te stellen aan mij, heb je ook altijd de mogelijkheid om losse coachsessies van 45 minuten aan te vragen (€ 45,-).

Ook kun je altijd nog besluiten om een coachtraject te starten, bestaande uit 1 intakegesprek van 90 minuten + 6 coachsessies van 45 minuten (€ 340,-).

Dus mocht je tijdens het zelfstandig doorlopen van de academie tegen dingen aanlopen, dan zijn er altijd nog mogelijkheden om extra hulp te vragen!

Kan ik de kosten declareren bij de zorgverzekeraar?

Vanuit de aanvullende zorgverzekering wordt in veel gevallen een deel van de kosten vergoed. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. Wil je weten of jouw zorgverzekeraar het traject vergoedt, klik dan HIER

Wanneer je in aanmerking komt voor een vergoeding bij de zorgverzekeraar, kun je dit bij de betaling aangeven. Dit doe je door bij de betaalnotities de naam van jouw aanvullende zorgverzekering te noteren. 

Op de factuur zal ik de juiste beschrijving zetten zodat deze voldoet aan de eisen van jouw zorgverzekeraar. Houd er rekening mee dat je pas ná de kick-off sessie de factuur ontvangt welke je kunt indienen bij de zorgverzekeraar. Een zorgverzekeraar vergoedt namelijk pas nadat de coachgesprekken hebben plaatsgevonden. 

   

  Ik ben totaal niet technisch, wat nu?

  Geen paniek, je hoeft niet technisch onderlegd te zijn om deel te kunnen nemen aan dit programma. De Lichter Leven academie is namelijk heel gebruiksvriendelijk ingericht zodat altijd voor iedereen duidelijk is waar je op moet klikken om verder te gaan. Mocht je toch problemen ervaren, dan kun je me daar altijd een berichtje over sturen en dan help ik je graag.

   

  Heb ik facebook nodig om dit programma te kunnen volgen?

  Je hebt niet per se facebook nodig om zelfstandig het programma te doorlopen. Alle informatie staat namelijk in de online academie. Echter, de extra support van mij en van andere deelnemers kun je enkel in de besloten facebookgroep krijgen. Het is dus wel aan te raden om een facebookaccount aan te maken, zodat je hier gebruik van kan maken.

   

   

  Twijfel je nog of wil je weten of mijn programma iets voor je is? Maak dan HIER om een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of stuur een mailtje naar info@liekecoaching.nl