Helaas is er op dit moment een cliëntenstop t/m april. Je kunt je wel al vrijblijvend inschrijven op de wachtlijst voor het Lichter Leven programma.

Home » Lichter Leven academie (uitleg)

Lichter Leven Programma

Een fijne relatie met eten en jezelf


 

Van het ene uiterste naar het andere uiterste.

Van heel streng voor jezelf zijn tot jezelf helemaal laten gaan.

Jezelf verliezen in het eten, in je gedachten, in je emoties

 

De teleurstelling, de schaamte en de eenzaamheid

Een geheim leven wat al je energie opslurpt

Alsof je de hele tijd achter de feiten aan rent

 

Dit is hoe het voelt om constant in gevecht te zijn met eten en jezelf.

Althans dit is hoe ik het heb ervaren.

 

Alles proberen, alles aangrijpen steeds maar weer opnieuw...

Misschien moet ik toch maar minder koolhydraten eten?

 

 

Misschien gaat een sapkuur of afvalthee mij helpen?
Misschien moet ik vanaf nu gewoon mijn ontbijt overslaan?

 

Alles draait maar om één ding: afvallen en eten

Zonder dat je het echt bewust door had is afvallen je levensmissie geworden.

 

Maar het gekke is dat het niet eens het gewenste resultaat oplevert.

Je bent nog steeds ontevreden

Je bent nog steeds geen kilo´s kwijt

Je hebt nog steeds geen grip op je eetgedrag

 

Het is vermoeiend, het is verdrietig, het is zwaar!

Je voelt je letterlijk en figuurlijk zwaar.

Herkenbaar?
Dan is het Lichter Leven programma zeker iets voor jou!

 


 

Hoi, ik ben Lieke – voedingscoach, toegepaste psychologe en fulltime witte oreo lover – en ik weet als geen ander hoe het is om mentaal, emotioneel en fysiek niet lekker in je vel te zitten. Ik ben niet altijd even lief geweest voor mezelf en mijn lichaam. Van mezelf uithongeren tot het hebben van eetbuien, ik heb het allemaal ervaren. Ik weet hoe het is om je totaal verloren te voelen wat eten en je gewicht betreft. Ik weet hoe het is om constant een gevecht met eten te moeten voeren. Ik heb veel gelijnd en ken het gevoel van schaamte en schuldgevoel na overeten of het eten van voeding die op je ‘verboden-om-te-eten’ lijstje staan. Maar gelukkig weet ik ook hoe het voelt om eetvrijheid te ervaren. Daar wil ik jou ook bij helpen zodat je een lichter leven met jezelf kan leiden!


Lichter leven programma

 

LICHTER LEVEN is een online programma met de mogelijkheid voor 1-op-1 coaching (online of bij mij in de praktijk) waarin je leert om weer zonder schuldgevoel, schaamte en zelfhaat van eten te genieten en naar jezelf te kijken.

 

LET OP! Dit is géén afslankprogramma. De focus ligt niet op het verliezen van gewicht maar op het creëren van een fijne relatie met eten en jezelf. Met dit programma bied ik jou een oplossing voor de rest van je leven. Namelijk waardevolle inzichten, bewustwording en tools waar je altijd op kan terugvallen als je het moeilijk hebt.

 

Het creëren van een fijne relatie met eten en jezelf kent geen eindpunt. Het is iets waar je altijd actief mee bezig zult blijven. Je krijgt in het leven namelijk te maken met ups en downs, met tegenslagen en meevallers, met vreugde en verdriet. Het leven zit vol verrassingen en veranderingen. En je zult je moeten kunnen aanpassen aan de omstandigheden die het leven je biedt. Als je dat kan, dan heb je een lichter leven. Niet tijdelijk, maar voor altijd!

 

Afhankelijk van wat jij nodig denkt te hebben, kun je dit programma zelfstandig of in combinatie met 1-op-1 coaching doorlopen. Het programma bestaat uit:

 

 Inspirerende, motiverende en inzichtgevende video's

 Werkboeken met informatie, opdrachten en praktische tools

 Levenslang toegang tot de besloten facebookgroep waarin je vragen kunt stellen aan mij en ervaringen kunt delen met anderen

Bonusmateriaal zoals experts die hun kennis met jou delen


Dit programma is erop gericht dat je vrijheid ervaart:

✔ Vrijheid op gebied van voeding

✔ Vrijheid in je dagelijks leven

✔ Vrijheid om te zijn wie je bent

✔ Vrijheid om te doen wat je wilt doen

 

En die vrijheid zorgt voor een lichter leven!


De modules 

 

Module 1:
Inzicht

Waarschijnlijk heb je jarenlang ‘afvallen’ als levensmissie gehad. Alles wat je tot nog toe hebt gedaan, alle diëten die je hebt gevolg, elke hype waarin jij jezelf hebt verloren had dit als doel. Maar om een fijne relatie met eten en jezelf te verbeteren is het belangrijk dat je eerst leert dat het belangrijk is om die dieetmentaliteit los te laten, want dat is een hele belangrijke oorzaak van je verstoorde relatie met eten. Je leert waarom diëten niet werkt en krijgt o.a. inzicht in wat jouw ideale eetpatroon is, welke belemmerende eetregels je in de loop der tijd hebt verzameld en je gaat aan de slag met inzicht krijgen in je overeetmomenten. Deze module gaat meteen zorgen voor een hele grote mindshift!


Module 2:

Fysiek

Bij deze module ligt de focus op het leren begrijpen van de interne regelsystemen van je lichaam. Je lichaam is echt geniaal! Maar als je niet weet hoe die interne regelsystemen werken, kunnen ze zich tegen je keren. Je leert in deze module om weer in contact te komen met je lichaam. Je leert weer te luisteren naar je fysieke behoeftes. Weet jij bijvoorbeeld wanneer je honger hebt? Weet jij wanneer je verzadigd bent? Weet jij wanneer je lichaam rust en ontspanning nodig heeft? Ben jij in staat het verschil op te merken tussen honger en dorst? Of tussen honger en vermoeidheid? Ook ontvang je een heel uitgebreid voedingsadvies tijdens deze fase van het programma, zodat jij je lichaam goed kan voeden en het creëren van een fijne relatie met eten en jezelf nog makkelijker wordt!


Module 3:

Omgeving

Misschien heb je het gevoel dat jouw eetkeuzes een kwestie is van vrije wil. Maar dat is niet helemaal waar. Je omgeving speelt een hele grote rol in je eetgedrag en daar bewust van zijn gaat je enorm veel opleveren. Je fysieke omgeving heeft betrekking op de voedselverleidingen die je in je omgeving tegenkomt: thuis, in de supermarkt, op straat. Hoe ga je daar mee om? Maar ook jouw sociale omgeving heeft invloed op jouw eetgedrag. Onbewust baseer jij jouw eetgedrag op dat van je huisgenoten, familieleden, collega’s. Daarnaast staan we ook stil bij de invloed  van je opvoeding en gebeurtenissen in het verleden op je eetgedrag en de invloed van onze cultuur op ons lichaamsbeeld en eetgedrag. Natuurlijk krijg je ook hier weer tools en opdrachten om alles wat je leert meteen toe te passen in jouw leven.


Module 4:

Mentaal

Je gedachtes en je overtuigingen zijn misschien wel de meest belemmerende factor en ook wel de meest uitdagende factor om aan te pakken. Wat je doet en hoe jij je voelt heeft alles te maken met hoe je denkt. We hebben van nature een negatief brein. 75% van wat je denkt is kritisch of negatief. Je brein is gemaakt om te oordelen, te vergelijken en je veilig te houden. Daarnaast is 95% van de dingen die je denkt (en doet) onbewust. Daarom is het ontzettend waardevol om inzicht te krijgen in je belemmerende gedachtes en overtuigingen. Als je daar inzicht in hebt, dan is het mogelijk om je los te maken van schuldgevoelens, schaamte en kritiek op je lichaam en jezelf. Om je te bevrijden uit die zelfgecreëerde gevangenis van zelfhaat, zelfkritiek en eenzaamheid. In deze module leer je NIET per se hoe je anders kunt gaan denken. Gedachtes kies je namelijk niet, maar poppen op als gevolg van wat je hebt geleerd en meegemaakt. Wat je vooral leert is hoe je hier beter mee om kunt gaan zodat ze niet meer zoveel invloed hebben op je eetgedrag.


Module 5:

Emotioneel

Kun jij je herinneren op welk moment in je leven je gestopt bent met volledig jezelf zijn en rollen bent gaan spelen? Dat is ook het moment geweest waarin bepaalde emoties er waarschijnlijk niet meer mochten zijn. Maar met het wegstoppen van je emoties, je kwetsbare kant, heb je ook een gedeelte van jezelf weggestopt. Langzaam is daarmee de deur open komen staan voor iets anders om het gat te vullen van wat verloren is gegaan. Misschien is dat wel eten? (eet)vrijheid begint met het vertellen van de waarheid tegen jezelf? De waarheid over wat jij werkelijk voelt, waar jij werkelijk behoefte aan hebt en waar jij werkelijk naar verlangt. Pas dan kan er een fijne en vooral eerlijke relatie ontstaan met jezelf en ook met eten. Pas als je leert je emoties te herkennen, erkennen en ernaar te luisteren en te uiten, ontstaat er ruimte om weer een stukje van jouw gevecht met eten je jezelf los te laten. Dat is waar we mee aan de slag gaan in deze module.

 

Extra modules worden nog toegevoegd!


Dus, wat zeg je ervan?

 

 Wil jij een fijne relatie met eten én jezelf?

 Wil jij rust in je hoofd?

 Wil jij het gevecht met eten en je gewicht loslaten?

 Wil jij genieten van eten zonder schuldgevoel?

 Wil jij uit de cyclus stappen van diëten en overeten?

 Wil jij letterlijk en figuurlijk een Lichter Leven?

 


Is je antwoord JA!! Schrijf je vrijblijvend in voor de wachtlijst.
Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!


Door je in te schrijven op de wachtlijst, krijg jij als eerste de kans om deel te nemen aan het pilotprogramma met 20% korting. 

  *Ik geef Lieke Coaching toestemming om mijn naam en e-mailadres in haar e-mailprogramma te ontvangen

 

Liefs, Lieke