Shakshuka met kikkererwten

Gepubliceerd op 9 april 2021 om 08:39

Shakshuka is een heerlijk gerecht uit de Arabische keuken. Lekker makkelijk want alles zit in één pan. Ik ben fan! Deze vegetarische topper komt uit het blad 'Boodschappen' van de Jan Linders. 

 

Wat heb je nodig voor 2 personen ?

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 1 blik kikkererwten
  • 100 gram spinazie
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 eieren
  • 10 gram fijngehakte peterselie
  • 75 gram feta, verkruimeld
  • Olijfolie

 

Wat moet je doen?

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de komijn- en kerriepoeder toe.

  • Doe de gesneden paprika-, aubergineblokjes en de uitgelekte kikkererwten in de pan en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Voeg vervolgens de spinazie en tomatenblokjes toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout en stoof nog 5 minuten.

  • Maak met een lepel 2 kuiltjes en breek de eieren erboven. Laat afgedekt nog ongeveer 12 minuten stoven, tot het eiwit net gestold is.

  • Bestrooi de shakshuka als laatste met peterselie en feta

 

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde:

± Lekkere kcal
± Verrukkelijke koolhydraten
± Heerlijk smeuïg vet
± Smaakvol eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook 

 

Deel je een foto op social media? Vergeet mij dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekecoaching.nl. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.