Havermout-Wortelcake

Gepubliceerd op 13 november 2020 om 06:39

Afgelopen weekend waren we gezellig bij mijn schoonouders op bezoek. Mijn schoonmoeder had deze heerlijke wortelcake gemaakt van havermout. Wij aten het als tussendoortje, maar deze cake kun je ook prima als ontbijt eten. Woehoe!

 

Wat heb je nodig voor 6 porties:

  • 1 el zonnebloemolie
  • 250 gram havermout
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 2tl kaneel
  • Beetje zout
  • 150 gram geraspte wortel
  • 450 ml (plantaardige) melk
  • 3 el honing
  • 2cm verse gember, geschild en geraspt
  • 60 gram rozijnen
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 50 gram pompoenpitten
  • Ovenschaal

 

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.

  •  Vet een grote ovenschaal in met olie.

  • Meng in een grote kom de havermout, bakpoeder, 1 tl kaneel en het zout.

  • Roer er de wortel, melk,  2 el honing, gember en rozijnen door.

  • Giet het mengsel in de ovenschaal en strijk de bovenkant een beetje glad.

  • Schep de walnoten en pompoenpitten om met de rest van de kaneel en honing en verdeel over de havermout.

  • Bak in 35-40 minuten goudbruin in het midden van de oven.

 

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde:

± Lekkere kcal
± Verrukkelijke koolhydraten
± Heerlijk smeuïg vet
± Smaakvol eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook 

 

Deel je een foto op social media? Vergeet mij dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekecoaching.nl. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.