Eierkoeken van Cannellinibonen

Gepubliceerd op 22 mei 2020 om 09:06

Ooit waren eierkoeken helemaal hip. Maar nadat deze dieethype in duigen viel, werden ze door veel mensen verbannen uit het eetpatroon. Ik ben niet van het verbieden van voedsel en vind dat je eierkoeken prima kunt eten af en toe. Maar doordat ze gemaakt zijn van suiker en witte bloem, zijn ze niet echt voedzaam. Ik heb geprobeerd om ze iets voedzamer te maken door cannellinibonen toe te voegen en de suiker en bloem achterwegen te laten. 

 

Wat heb je nodig (8 koeken)?

 125 gram cannellinibonen
♡ 2 eitjes
♡ 20 gram eiwitpoeder (vanille)
♡ 10 gram gemalen havermout
♡ 5 gram bakpoeder
♡ 2 gram zout

 

Wat moet je doen?

♡  Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

♡ Spoel de cannellinibonen af met koud water en laat ze goed uitlekken.

♡ Splits de eieren. Doe de eiwittenin een ontvette kom en zet dit aan de kant.

♡ 
Doe de eidooiers in een andere kom samen met de bonen, het eiwitpoeder, de gemalen havermout en bakpoeder. Mix dit met een staafmixer tot een glad beslag. Je kunt het ook in een keukenmachine of blender doen.

♡ 
Voeg een beetje zout toe aan de eiwitten en mix dit met een mixer helemaal stijf. Je moet de kom op de kop kunnen houden zonder dat er iets uitvalt. 

♡ 
Schep het eiwitschuim met een pannenlikker voorzichtig door het cannellinibonenmengsel. Probeer zo min mogelijk lucht te verliezen.

♡ 
Verdeel het beslag in 8 gelijke delen op het bakblik. 

♡ 
Bak de koeken in ongeveer 15 minuten gaar.

 

Voedingswaarde per eierkoek:

± 56 kcal
± 2,7 gram koolhydraten
± 2,1 gram vet
± 5,9 gram eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram ( @liekecoaching.nl) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook (@LiekeCoaching)

 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekecoaching.nl en #vretenvrijdag te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.