
Deze heerlijke broccoli kaaskoekjes zijn in een handomdraai gemaakt. Je kunt ze eten als lunch of bijvoorbeeld als (onderdeel van het) avondeten.
Wat heb je nodig (6 koekjes)?
♡ 1 Broccoli
♡ 1 Ei (55 g)
♡ 50 g Geraspte kaas (30+)
♡ Peper en zout
♡ Olijfolie (10 g)
Wat moet je doen?
♡ De eerste stap is het maken van broccolipuree
- Snijd de broccoli in stukjes, óók de steel!!
- Doe alle broccoli in een ruime kookpan en kook de broccoli tot deze goed gaar is.
- Giet de broccoli af en stamp het fijn met een pureestamper of maal het fijn met een staafmixer.
♡ Je hebt 185 gram afgekoelde broccolipuree* nodig.
*De broccolipuree kan in een afgesloten bakje 4 dagen bewaard worden in de koelkast. Invriezen kan ook.
♡ Voeg het ei, de kaas en de peper en beetje zout toe. Roer dit goed door elkaar.
♡ Warm de olijfolie op in een koekenpan met goede antiaanbaklaag op hoog vuur.
♡ Schep vervolgens met een eetlepel 3 gelijke hoeveelheden in de koekenpan. Gebruik hiervoor de helft van het “beslag”.
♡ Druk de hoopjes beslag een beetje plat.
♡ Draai het vuur wat lager.
♡ Bak de koekjes 2 minuten, draai dan om en bak de andere zijde ook 2 minuten.
♡ Leg de koekjes op een bord en dek deze af met aluminiumfolie.
♡ Warm opnieuw olijfolie op in de koekenpan en bak van het overige beslag weer 3 koekjes.
Voedingswaarde van 6 koekjes:
± 363 kcal
± 4,7 gram koolhydraten
± 25,1 gram vet
± 25,6 gram eiwit

Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram ( @liekecoaching.nl) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook (@LiekeCoaching)
Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekecoaching.nl en #vretenvrijdag te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!
Reactie plaatsen
Reacties