Zelfgemaakte Tortillaships

Gepubliceerd op 6 maart 2020 om 11:53

Fan van tortillachips? Maak ze eens een keer zelf van tortilla's! Heel makkelijk te maken en zo klaar. Ideaal om overgebleven tortilla's op te maken. Ik maak regelmatig wraps met zalm, maar er blijven er altijd een paar over. 

 

Wat heb je nodig (voor 1 portie)?

♡ 4 kleine volkoren tortillawraps (160 gram)
♡ 20 ml olijfolie of cooking spray
♡ 1 tl zout
♡ 1 el paprikapoeder

Materialen: bakpapier, grote kom

Wat moet je doen?

♡ Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. 


♡ Leg de tortilla’s op elkaar en snijd de stapel rondom in 8 puntjes zoals je ook een taart snijdt.


♡ Als je gebruik maakt van de olie, doe dan de olie in de kom en meng met paprikapoeder en zout. Doe de tortillapuntjes erbij en schep het geheel goed om zodat alle puntjes aan beide kanten met een laagje olie bedekt zijn. Als je cooking spray gebruikt doe je eerst de tortillapuntjes in een kom, spray ze vervolgens in en voeg tenslotte de paprikapoeder en zout toe.


♡ Verdeel de puntjes over de bakplaat zonder dat ze elkaar overlappen.


♡ Bak de tortillachips in het midden van de oven in ca. 8 minuten goudbruin en knapperig. Houd het goed in de gaten om verbranden te voorkomen. 

♡ Laat de chips afkoelen voor serveren, afgekoeld zijn ze pas echt knapperig. En eenmaal afgekoeld blijven ze knapperig.

 

Voedingswaarden per portie*:

± 523 kcal
± 79,3 gram koolhydraten
± 13,8 gram vet
± 14,2 gram eiwit

* Bij gebruik van cooking spray


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram  (username @liekevcann) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook (username @LiekeCoaching)

 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekevcann en #vretenvrijdag te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.