Ontbijtmuffins

Gepubliceerd op 10 januari 2020 om 10:28

Deze ontbijtmuffins van havermout zijn ideaal als je 's ochtends weinig tijd hebt om te ontbijten. Ze zijn voedzaam, hebben geen toegevoegde suikers en zijn natuurlijk super lekker! 

 

Met dit recept kun je 8 – 10 muffins maken. Als ontbijt zijn twee á drie muffins per persoon voldoende. Je kunt ze natuurlijk ook als tussendoortje eten.

 

Wat heb je nodig (voor 10 muffins)?

♡ 130 gram havermout
♡ 1 banaan
♡ 2 appels
♡ 2 eieren
♡ 150 ml magere yoghurt
♡ 2 theelepels kaneel
♡ 25 gram walnoten 

Wat moet je doen?

♡ Verwarm de oven op 180 graden.


♡ Schil één appel en snijd deze in partjes.


 Meng de havermout, banaan, eieren, magere yoghurt, kaneel en de appel in een keukenmachine of blender tot een glad beslag


♡ Schil de andere appel en snijd deze in kleine stukjes en hak ook de walnoten in kleine stukjes. Voeg dit toe aan het beslag en meng het door elkaar.


♡ Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes. Het makkelijkste zijn siliconen vormpjes want deze zijn stevig. Ik kon ze zelf niet vinden in mijn keukenkastje (chaos), dus heb papieren vormpjes gebruikt. Het beslag is vrij vloeibaar dus kijk uit dat het niet uitloopt. Ik heb ze daarom dubbel gedaan (2 vormpjes per muffin).


Plaats de havermoutmuffins voor 30 minuten in de oven. 

♡ Gebruik je papieren vormpjes, dan kun je ze beter uit de vormpjes eten. Als je siliconen vormpjes hebt gebruikt, kun je ze wel voorzichtig uit de vorm halen.

 

Voedingswaarden per ontbijtmuffin:

± 112 kcal
± 14,5 gram koolhydraten
± 3,6 gram vet
± 4,6 gram eiwit


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.