Quinoasalade met kip

Gepubliceerd op 11 oktober 2019 om 06:52

Vorige week had ik mijn eerste crossfit wedstrijd. Op zo'n dag is het belangrijk dat je voldoende eet zodat je kunt knallen tijdens de workouts. Koolhydraten zijn dan je beste vriend, want het is de belangrijkste energiebron. Daarnaast wil je ook eiwitten eten, zodat je spieren goed herstellen. Vetten zijn minder handig, omdat je lichaam meer moeite moet doen om deze te verteren. 

 

Als lunch had ik deze quinoasalade meegenomen, gebaseerd op de bulgursalade uit het boek 'eet als een atleet'. Het bevat veel koolhydraten en eiwitten, maar in verhouding weinig vetten. Daarnaast bevat het ook veel voedingsstoffen, dus ook als je niet sport is deze salade zeker de moeite waard om te proberen. 

Wat heb je nodig (voor 4 personen) ?

♡ 2 sjalotjes
♡ 1 eetlepel olijfolie
♡ 225 gram quinoa (onbereid)
♡ 1/2 bouillon blokje 
♡ 400 gram sugarsnaps (of peultjes), de uiteinde verwijderd
♡ 500 gram snoeptomaatjes (gehalveerd)
♡ 12 dadels, grofgehakt
♡ 2 bosuitjes in ringen
♡ 250 gram gerookte kip in reepjes

Wat moet je doen?

♡ Bak de sjalotjes aan in een scheutje olijfolie, maar laat ze niet bruin worden.

♡ Doe de quinoa erbij, bak een half minuutje mee en draai het vuur laag.

♡ Kook water en giet zoveel heet water bij de quinoa tot deze ongeveer 1 cm onder water staat. Voeg het bouillon blokje erbij en kook zoals aangegeven op de verpakking.

♡ Kook de sugarsnaps ondertussen gaar in ongeveer 3 minuten. En snijd de overige ingrediënten zoals beschreven in de ingrediëntenlijst. 

♡ Doe de quinoa in een grote saladekom en roer het los met een vork. Laat nog even afkoelen  en voeg vervolgens de overige ingrediënten toe. 

 

Voedingswaarde p.p:

± 472 kcal
± 63,2 gram koolhydraten
± 9,5 gram vet
± 29 gram eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram (username @liekevcann) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook (username @LiekeCoaching)

 

 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekevcann en #vretenvrijdag te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.