Quinoa met paddenstoelen en bonen

Gepubliceerd op 28 juli 2021 om 15:33

Dit Mexicaanse bonengerecht met quinoa is ideaal voor de vegetariërs en veganisten onder ons. De zwarte bonen in dit gerecht zijn erg gezond en voedzaam. Ze zijn rijk aan antioxidanten en magnesium. Daarnaast bevatten ze ook veel thiamine en foliumzuur, twee zeer belangrijke B-vitaminen. Zwarte bonen houden ook de bloedsuikerspiegel goed op peil. Ze zijn tevens rijk aan eiwitten en vezels, wat hen tot een perfecte vleesvervanging maakt.

Wat heb je nodig p.p?

♡ 35 gram quinoa (onbereid)
♡ 135 gram zwarte bonen
♡ 100 gram champignons
♡ 1 ui
♡ 150 gram broccoli (onbereid)
♡ 50 gram snacktomaten
♡ 45 gram tomatenpuree
♡ 1/2 groentebouillonblokje
♡ 1 tl oregano
♡ 1 tl paprikapoeder
♡ 1 tl knoflookpoeder (of teentje knoflook)
♡ ± 225 ml kokend water
♡ 1 el olijfolie

Wat moet je doen?

♡ Verhit de olie en fruit de ui, knoflook en champignons even aan.

♡ Voeg de kruiden toe en roerbak nog 2 minuten.

♡ Voeg de quinoa, zwarte bonen, tomatenpuree, verkruimelde bouillon en het water toe en breng zachtjes aan de kook.

♡ Kook tot de quinoa gaar is (kijk op de verpakking, dit duurt ongeveer 10 minuten). Voeg de plakjes tomaat toe en warm nog even door. Laat nog 2 minuten staan en roer door.

♡ Kook ondertussen ook de broccoli.

♡ Serveer alles in een diep bord.

 

    Voedingswaarden p.p:

    ± 523 kcal
    ± 55,2 gram koolhydraten
    ± 16,1 gram vet
    ± 26,8 gram eiwit


    Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram (username @liekevcann) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook (username @LiekeCoaching)

     

    Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekevcann en #vretenvrijdag te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

     

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.