Home » Inspiratie » Blog » Gratis voorbeeld voedingsschema

Gratis voorbeeld voedingsschema

Gepubliceerd op 5 maart 2020 om 10:44

De grootste fout bij afvallen is te weinig eten. In mijn praktijk zie ik vrijwel altijd dat mensen in de basis veel te weinig eten. Geloof mij, jezelf uithongeren is níet de oplossing! Je lichaam krijgt dan te weinig energie en voedingsstoffen binnen, waardoor het op een later moment gaat schreeuwen om eten. Je lichaam geeft op die momenten de voorkeur aan producten waar veel en snel energie uit kan worden gehaald: suikerrijk en vetrijke voeding. Het gevolg is dat je gaat over-eten. Dit is een heel normaal mechanisme van je lichaam, maar natuurlijk niet handig als je wilt afvallen. 

 

Door meer te gaan eten en te zorgen voor een goede verdeling tussen koolhydraten, vetten en eiwitten wordt afvallen makkelijker. Het gevecht in je hoofd wordt minder en het is veel makkelijker vol te houden op de lange termijn. Dit is dan ook de reden waarom ik het traject altijd starten met drie voedingsschema’s op maat als inspiratie. De meeste mensen verbazen zich erover hoeveel ze eigenlijk mogen (moeten) eten!

 

Wil je weten hoe zo'n voorbeeldschema er uit kan zien? Via de volgende link kan je deze gratis downloaden. 

 

Voorbeeldschema's
247 downloads

Disclaimer: Het is onmogelijk om dagmenu’s te maken die voor iedereen te gebruiken zijn. De voedingsbehoefte verschilt namelijk per individu. Deze voorbeeldmenu’s gaan uit van een ‘gemiddeld persoon’ zonder voedselallergieën en met een energiebehoefte rond de 2000 kcal. Neem deze voorbeeldmenu’s niet klakkeloos over, maar gebruik het als inspiratie. Voor op maat gemaakte voorbeeldschema’s of voedingsadviezen raadpleeg altijd een voedingscoach of diëtist.

 

Wil je graag een op maat gemaakt voedingsplan afgestemd op jouw (voedings)behoeftes? Dat kan! je kunt kiezen voor een offline voedingsadvies, een volledig voedingstraject of een online voedingsadvies. Wil je daar meer over weten? Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek leg ik je alles uit. 

 

Vergoeding door zorgverzekeraar mogelijk!

Ik ben een BGN Gecertificeerd Gewichtsconsulente. Dit betekent dat je in aanmerking kan komen voor een vergoeding door uw zorgverzekeraar. In vele gevallen wordt een groot deel van de kosten vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is geheel afhankelijk van uw verzekering. U kunt dit vinden op de officiële website van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.