Home » Inspiratie » Blog » Afvallen door te spelen in het grijze gebied

Afvallen door te spelen in het grijze gebied

Gepubliceerd op 2 januari 2020 om 11:17

Het is 2 januari 2020. De feestdagen zijn voorbij en langzaam pakken we het normale leven weer op. Ik kijk er naar uit om vandaag ook lekker normaal te eten. Weer even het normale eetritme op te pakken, met normale maaltijden! Heerlijk! Ik heb mij namelijk best wel een beetje laten gaan de afgelopen dagen (wat ik overigens helemaal prima vindt).

 

Maar wat is eigenlijk normaal? Waar ligt de grens tussen ‘voldoende eten’, ‘extraatjes’ en ‘overeten’? We weten het niet meer, want we zoeken naar het antwoorden buiten onszelf.

De meeste diëten zorgen voor perfectionisme. Alleen als je de regels volgt van het dieet, doe je het goed en behaal je resultaat. Als je géén koolhydraten eet val je af en als je een boterham eet kom je aan.

 

Het is ALLES OF NIETS.

 

Maar tussen alles en niets zit nog een enorme speelruimte. Wat als je collega trakteert op het werk? Wat als je een feestje hebt? Wat als je gaat uiteten? Allemaal momenten waar je geen controle over hebt en waarin jij je niet perfect aan de regels kunt houden.

 

De enige manier om blijvend af te vallen en op gewicht te blijven is door te spelen in het grijze gebied en te VERTROUWEN OP JEZELF en niet op een of ander dieet. Als je dat doet, kom je er vanzelf achter waar de grens ligt tussen ‘voldoende eten’, ‘extraatjes’ en ‘overeten’.

 

Hoe je dit doet? Heel simpel…

 

Elke keer als je iets wilt eten, beantwoord dan deze korte vraag: WIL IK DIT ECHT ETEN?

 

Beantwoord deze vraag kijken naar de lange termijn. Natuurlijk is het eten van die hele reep chocolade op de korte termijn fijn, maar word je er gelukkig van op lange termijn? Of na het eten van de hele reep?

 

Het antwoord is een simpel JA of NEE.

 

Als je heel eerlijk naar jezelf bent, zal het beantwoorden van deze vraag vrij eenvoudig zijn. Jij weet namelijk heus wel wanneer je jezelf voor de gek houdt en voor tijdelijke comfort gaat of wanneer je echt een bewuste keuze maakt waar je op lange termijn iets aan hebt.

 

Door te oefenen met deze vraag en het maken van je eigen beslissingen, leer je op jezelf te vertrouwen. Dan zijn feestjes, onverwacht traktaties en etentjes buiten de deur niet meer spannend. Je zult zelf aanvoelen wanneer iets ‘voldoende’, een ‘extraatje’ of ‘overeten’ is.

 

Je leert om écht van eten te genieten, van extraatjes te genieten zonder schuldgevoel en kunt tegelijkertijd afvallen of je gewicht behouden nadat je bent afgevallen.

 

Ga spelen in het grijze gebied en vertrouw op jezelf!

 

Hulp nodig? Maak dan een afspraak voor een coachtraject of een vrijblijvend kennismakingsgesprek

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.