Home » Inspiratie » Blog » ♥ Is chocolade een afrodisiacum?

♥ Is chocolade een afrodisiacum?

Gepubliceerd op 14 februari 2019 om 07:22

Het is Valentijnsdag, de dag van de liefde. Ik kreeg van mijn vriend een heerlijk chocoladehart. Chocolade  staat bekend als een seksdrug, een afrodisiacum. Het zou stoffen bevatten die lustopwekkend werken. Maar wat is daar nu van waar? Kun je van chocolade echt opgewonden raken? of is het een broodjeaapverhaal?

 

Lustopwekkende stoffen

Chocolade bevat een aantal stoffen die lustopwekkend werken:

  • Phenylethylamine: is een stofje die je lichaam aanmaakt als je verliefd bent. Je wordt er alerter van en verbetert de stemming.

  • Tryptofaan: is een aminozuur dat er voor zorgt dat je lichaam serotonine aanmaakt, ook wel het gelukshormoon genoemd.

  • Anandamide: is een neurotransmitter (speelt een rol bij de communicatie tussen hersencellen) welke verwant is aan THC (de actieve stof van cannabis). Het stimuleert de aanmaak van serotonine en dopamine en zorgt daardoor voor een geluksgevoel.
  • Cafeïne: stimuleert het zenuwstelsel en maakt je alerter

  • Theobromine: stimuleert de hartspier en het zenuwstelsel en verwijdt de bloedvaten. Het heeft daarmee een opwekkend effect

 

De combinatie van deze stofjes zorgen er voor dat je meer energie hebt, alert bent, je hartslag omhoog gaat en je gelukkiger voelt. Helaas zijn deze stoffen slechts in kleine hoeveelheden in chocolade aanwezig en moet je al kilo’s eten om een effect op je libido te merken. Dat laatste is echter niet zo'n heel goed idee. Naast dat het veel kcal bevat is het nog maar de vraag of je nog steeds zo opgewonden bent. 

 

Mogelijk heeft chocolade dus helemaal geen seksueel stimulerende werking. Maar de zacht smeltende structuur maakt het toch een ideaal voedingsmiddel voor Valentijnsdag. Ik bedoel, welke vrouw (of man) raakt niet een beetje opgewonden als ze van haar geliefde chocolade krijgt!?

 

Ik ga nu mijn chocoladehart opeten. Fijne Valentijnsdag en geniet van de chocolade!!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.