Coaching en begeleiding voor volwassenen die worstelen met een verstoord eetpatroon/eetgedrag als gevolg van levenslang lijnen en diƫten (of na herstel van een eetstoornis) en een betere relatie met eten en vooral met zichzelf willen ontwikkelen.

Home » Gratis » Gratis online minicursus

Grip op je eetgedrag met de online mini cursus!

Krijg GRATIS toegang tot module 1 van het Lichter Leven programma!

Ik kan mij voorstellen dat je het misschien spannend vindt om het lijnen en diëten los te laten en aan de slag te gaan met de Lichter Leven methode. Misschien heb je al van alles geprobeerd en ben je het vertrouwen helemaal kwijt geraakt. Wat als dit weer niet werkt? Je wilt niet wéér die  frustratie, schaamte, schuldgevoelens, teleurstelling en verdriet voelen. 

 

Ik snap het!


Daarom wil ik je met deze gratis cursus de mogelijkheid geven om geheel vrijblijvend kennis te maken met de Lichter Leven methode en om te ervaren of dit bij je past. Je krijgt namelijk toegang tot de eerste en meest fundamentele module van de online academie!

 

Wat je daarna ook kies. Je hebt niks te verliezen, alleen maar te winnen! Want je krijgt met deze cursus al mega veel inzichten en praktische tips om meer grip te krijgen op je eetgedrag en je relatie met eten te verbeteren

 

Dus, wil je graag inzicht in waar je eetbuien vandaan komen? En wil je leren hoe je daar grip op kan krijgen? Start dan vandaag nog met module 1 van het Lichter Leven programma! 

 


'Door het volgen van deze module heb ik de onredelijke eetregels kunnen loslaten. Verder vond ik het heel helpend om de overeetmomenten in kaart te brengen en de oorzaak ervan te vinden. Heel erg benieuwd naar de rest van het programma!'

 

- Sharon


Deze cursus is voor jou als...

 

 • Je klaar bent met het volgen van weer een nieuw dieet en meer inzicht wilt krijgen in en grip wilt krijgen op je eetgedrag, maar nog niet helemaal overtuigd bent of de Lichter Leven methode bij jou past. 

 • Je niet meer vast wilt blijven zitten in de cirkel van lijnen en overeten en echt aan de slag wilt met onderzoeken waarom jij je telkens verliest in het eten.

 • Je last hebt van snaaibuien, eetbuien of overeetmomenten en dit invloed heeft op je gemoedstoestand. 

 • Je niet meer kan genieten van lekker eten zonder dat je schuldgevoel ervaart en zonder in je hoofd al bezig bent hoe je dit gaat compenseren.

 • Je het gevoel hebt geen grip te hebben op je eetgedrag, maar niet weet hoe deze weer terug te pakken.

Wat houdt deze cursus in?

 

Je gaat vier weken lang aan de slag met de eerste module in de Lichter Leven academie en krijgt online support van mij. 

 

 • 4 lessen waarin je inzicht krijgt in waar je verstoord eetgedrag vandaan komt en hoe je die oorzaak kunt aanpakken

 • 4 uitgebreide werkboeken en video's met informatie, opdrachten en praktische tools.

 • Zelftesten die je helpen inzicht te krijgen in je eetgedrag. Ben jij een lijngerichte eter? een emotionele eter? een externe eter? Of heb je misschien last van gevoelsblindheid?

 • Daarnaast mag je mij gedurende de cursus mailen met je vragen. Ik zorg dat je hier van maandag t/m vrijdag binnen 48 uur reactie op ontvangt.

 


Wat?

 

Online cursus bestaande uit  uitgebreide (werk) boeken en video's, 

 

Hoelang?

 

Gedurende vier weken ga je aan de slag met de lessen. Elke week komt er een nieuwe les beschikbaar.

 

Waar?

 

Het programma is online te volgen in een besloten omgeving: de lichter leven academie.

 

Investering?

 

TIJDELIJK HELEMAAL GRATIS

 


Wat leer je in deze cursus?

 

 

 • Je leert waarom diëten niet werken en dat dit niet jouw fout is! 

 • We gaan onderzoeken hoe jouw ideale eetpatroon eruitziet. Wanneer je leert eten volgens jouw ideale eetpatroon, zal dat namelijk altijd fijner voelen en dus ook beter werken, dan wanneer je eet volgens allerlei regels, hypes of richtlijnen.

 • We gaan onderzoeken welke belemmerende eetregels je in de loop der tijd hebt verzameld. Veel van deze eetregels zijn namelijk niet functioneel en zorgen juist voor een verstoorde relatie met eten, onrust, angst en schaamte. 

 • En we gaan aan de slag met inzicht krijgen in je overeetmomenten. Waar komen jouw eetbuien vandaan? Waar komen jouw snaaibuien vandaan? Wat maakt nou dat jij op sommige momenten de controle verliest over je eetgedrag? Ik geef je een handige tool waarmee je meer grip krijgt op dit soort momenten.

 

Deze mini cursus gaat zorgen voor een hele grote mindshift! 

 


Deze module is echt 'leuk' en goed om te doorlopen. Of ja, wel confronterend uiteraard, maar wel heel leerzaam! Vrijdag weer een dagdeel gepland om er aan te werken. Het is fijn om op zo'n positieve manier aan je leefstijl te werken.

 

- Janneke


Hoe gaat het precies in zijn werk?

 

 • Na aanmelding  ontvang je via mail de inloggegevens voor de academie en kun je direct aan de slag met de lessen uit de eerste module van de Lichter Leven academie. 

 • Je ontvangt elke week een link naar een nieuwe les in de Lichter Leven academie

 • Je kunt jouw vragen stellen via de mail.

 • De werkboeken kun je opslaan op je eigen computer, dus je kunt er ook op een later moment mee aan de slag.

 • Je hebt 1 maand toegang tot de Lichter Leven academie. 

Yes ik doe mee!