Bietencarpaccio met geitenkaas

Gepubliceerd op 26 maart 2021 om 06:00

Vorige week deed ik een oproep op Facebook en Instagram met de vraag of jullie nog lekkere recepten hebben die ik mocht delen. Ik heb inmiddels al zes heerlijke recepten toegestuurd gekregen, waaronder deze bietencarpaccio met geitenkaas van Anouk Steenhoff. 

 

Voor haar afstuderen heeft ze een onderzoek gedaan naar de voorkeuren van studenten bij een vegetarisch lunch product. Dit in opdracht voor een cateraar die graag nieuwe vegetarische producten wilde maken. Zo heeft ze op basis van de gevonden voorkeuren recepten ontwikkeld. Dit is er één van. Bedankt Anouk!

 

Wat heb je nodig?

  • ¼ biet in plakjes, gebruik hiervoor een kaas schaaf
  • 25 gram verse en zachte geitenkaas
  • 1 theelepel (5 gram) pijnboompitjes
  • 1 klein handje rucola
  • 1 volkoren broodje

 

Wat moet je doen?

  • Snijd het broodje door de midden

  • Pak 1 hele rode biet en schaaf hier met een kaasschaaf dunne plakken vanaf. Gebruikt ongeveer ¼ rode biet voor 1 broodje. Beleg de onderkant van het broodje met de plakjes rode biet.

  • Snijd de geitenkaas in plakjes en leg deze op de rode biet.

  • Strooi de pijnboompitten er op.

  • Leg hierop nog een handje rucola en dek het broodje af met de bovenkant.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde:

± Lekkere kcal
± Verrukkelijke koolhydraten
± Heerlijk smeuïg vet
± Smaakvol eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook 

 

Deel je een foto op social media? Vergeet mij dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekecoaching.nl. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.