Gebakken knolselderij

Gepubliceerd op 18 februari 2021 om 14:35

Knolselderij klinkt niet echt sexy of lekker. Maar het wordt echt zwaar ondergewaardeerd vind ik, want stiekem is het echt heel lekker! Ik maak er regelmatig soep mee, bijvoorbeeld deze Pittige pompoen-knolselderijsoep, of stamppot (Knolselderij stamppot met zongedroogde tomaten). Maar gebakken vind ik knolselderij het lekkerst. Misschien komt dat ook wel doordat we dit vroeger thuis vaker aten en ik er fijne herinneringen aan heb. Hoe dan ook, zeker een aanrader.

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 hele knolselderij
  • (30+) strooikaas
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie om in te bakken 

 

Wat moet je doen?

  • Was de knolselderij met water.

  • Snij de knolselderij in plakjes en snijd vervolgens de randjes er af (de schil)

  • Bak de knolselderijplakjes aan beide kanten gaar en strooi er vervolgens aan één kant kaas en Italiaanse kruiden overheen. Wacht even tot de kaas gesmolten is voordat je ze op je bord legt.

 

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde:

± Lekkere kcal
± Verrukkelijke koolhydraten
± Heerlijk smeuïg vet
± Smaakvol eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook 

 

Deel je een foto op social media? Vergeet mij dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekecoaching.nl. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.