Helaas is er op dit moment een cliƫntenstop t/m april. Je kunt je wel al vrijblijvend inschrijven op de wachtlijst voor het Lichter Leven programma.

Home » Gratis inspiratie » Recepten » Speculaascake met pitten en zaden (Glutenvrij)

Speculaascake met pitten en zaden (Glutenvrij)

Gepubliceerd op 27 november 2020 om 10:57

Toen ik afgelopen week bij mijn ouders op bezoek was, had mijn moeder deze glutenvrije speculaascake gemaakt (recept van Puur Mieke). Zeker een tip om te maken voor Sinterklaasavond of -dag als je glutenvrij moet eten vanwege coeliakie of glutensensitiviteit. Houd er wel rekening mee dat er een aantal 'aparte' ingrediënten in zitten, dus wees voorbereid. Van een aantal ingrediënten had ik namelijk nog nooit gehoord! 

 

P.s. Heb jij je al aangemeld voor 'Jouw december'?

Wat heb je nodig:

  • 80 g havermeel of gemalen havermout
  • 80 g bakbananenmeel 
  • 35 g lijnzaad
  • 55 g zonnebloempitten
  • 65 g pompoenpitten
  • 20 g psylliumvezels
  • 35 g chiazaad 
  • 1 tl bakpoeder 
  • 1 tl baksoda 
  • 3 tl speculaas- en koekkruiden 
  • Zout
  • 200 g rode biet
  • 5 dadels
  • 1 tl appelciderazijn 
  • 50 ml olijfolie
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 5 el honing

Wat moet je doen?

  • Bekleed een cakevorm van ongeveer 30 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175°C.

  • Meng het havermeel, het bakbananenmeel, het lijnzaad, de pompoenpitten, de zonnebloempitten, de psylliumvezels, het chiazaad, het bakpoeder, de baksoda, de koekkruiden en zout naar smaak in een ruime kom.

  • Schil de bieten en rasp ze grof. Verwijder de pit uit de dadels (of koop ontpitte dadels) en snijd ze in kleine stukjes. 

  • Roer de rode biet, de dadelstukjes, de appelciderazijn, de olijfolie, de plantaardige melk en de honing door de droge ingrediënten, tot alles gemengd is.

  • Schep het beslag in de cakevorm en bak de koek iets onder het midden van de oven in 50 tot 60 minuten gaar. 

  • Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en laat hem daarna op een rooster verder afkoelen. 

 

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde:

± Lekkere kcal
± Verrukkelijke koolhydraten
± Heerlijk smeuïg vet
± Smaakvol eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook 

 

Deel je een foto op social media? Vergeet mij dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekecoaching.nl. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.