Hete kip met broccolirijst

Gepubliceerd op 14 augustus 2020 om 06:00

Jaaaaaren geleden maakte mijn zus hete kip voor bij het kerstdiner. Mijn vriend en ik vonden dit zo onwijs lekker, dat we onszelf een paar weken later uitnodigde om bij mijn zus te eten. Of we wensen hadden? jazeker! hete kip aub! 

 

Op de een of andere manier hebben we het daarna nooit meer gegeten. Het leek mij te veel werk om zelf te maken en om nu elke keer onszelf uit te nodigen bij mijn zus is ook weer zoiets.

 

Deze week hadden mijn vriend en ik het weer over DE 'hete kip'. Ik vroeg mijn zus om het recept, maar ze had deze niet meer. Ze wist wel nog een aantal ingrediënten. Met deze informatie ben ik zelf aan de slag gegaan en dit recept is het resultaat. 

 

Ik moet eerlijk toegeven dat hij niet zo fenomenaal smaakt zoals de creatie van mijn zus, maar hij is wel ontzettend lekker!

 

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • 300 gram kipfilet
  • 400 gram broccolirijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kastanje champignons in 4'en gesneden
  • 2 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1/2 tot 1 eetlepel sambal (bepaal zelf hoe heet jij je 'hete kip' wil hebben)
  • 1,5 eetlepel 100% pindakaas
  • 1 eetlepel olijfolie

 

Wat moet je doen?

  • Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper het uitje en snijd het teentje knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook aan. Voeg na circa 3 minuten de kipfiletblokjes toe en bak deze in circa 5 minuten gaar.
  • Snijd in de tussentijd de champignons en bak deze nog even mee. 
  • Doe in de tussentijd de ketchup, ketjap, de basterdsuiker, sambal en pindakaas in een kom en roer alles door elkaar en giet over de kip en champignons.
  •  Laat het geheel nu circa 5 minuten pruttelen, terwijl je de broccolirijst klaarmaakt zoals aangegeven op de verpakking. 
  • Serveer de 'hete kip' met de broccolirijst in een diep bord. 

 

Voedingswaarde:

± Lekkere kcal
± Verrukkelijke koolhydraten
± Heerlijk smeuïg vet
± Smaakvol eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook 

 

Deel je een foto op social media? Vergeet mij dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekecoaching.nl. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.