Kwarkcake met appel en noten

Gepubliceerd op 20 maart 2020 om 14:03

Juist in deze gekke (corona)tijd is het belangrijk je lichaam te voeden met gezonde maar ook lekkere voeding. Deze kwarkcake is ideaal als tussendoortje. Ik heb als vulling voor appel en noten gekozen, maar zelf creatief zijn kan natuurlijk ook!

Door de boter te vervangen door kwark krijg je een stuk minder verzadigde vetten binnen en meer eiwitten en door volkorenmeel te gebruiken, krijg je meer vezels binnen.

 

Wat heb je nodig?

  • 250 gram volkorenmeel
  • 250 gram magere kwark
  • 4 kleine appels
  • 3 eieren
  • 8 gram bakpoeder
  • 80 gram ongezouten noten
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl koek en speculaas kruiden

* cakeblik of taartvorm

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Bekleed een taartvorm of cakeblik met bakpapier (bij siliconen vormen hoeft dit niet).

  • Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd 2 appels in schijfjes en rasp de andere 2 appels fijn.

  • Meng het meel met de kwark, eieren, bakpoeder, kaneel en koek- en speculaas kruiden door elkaar. 

  • Voeg de geraspte appel en de noten toe en meng alles door elkaar.

  • Doe het beslag in de taart- of cakevorm en bedek dit met de schijfjes appel.

  • Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar.

 

Voedingswaarde:

± Lekkere kcal
± Verrukkelijke koolhydraten
± Heerlijk smeuïg vet
± Smaakvol eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook 

 

Deel je een foto op social media? Vergeet mij dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekecoaching.nl. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.