Havermout met ei-eiwitten

Gepubliceerd op 20 maart 2022 om 13:24

Havermout wordt tegenwoordig veel gegeten als ontbijt. Het vult goed, is lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Daarnaast bevat havermout gezonde voedingsstoffen. Het enige nadeel is dat het een koolhydraatrijk ontbijt is en dat het per portie maar ongeveer 5 gram eiwit bevat. Er zijn verschillende manieren om extra eiwitten aan je havermout toe te voegen. Een daarvan is het toevoegen van ei-eiwitten. Door eiwitten door de havermout pap te roeren tijdens het koken, krijg je een heerlijke dikke en fluffy havermout!

 

Wat heb je nodig per portie?

  • 40 gram havermout
  • 1 peer
  • 100 gram ei-eiwit
  • Kaneel
  • 250 gram magere melk (of plantaardige melk of water)

Wat moet je doen?

  • Snijd de peer in stukjes en doe deze samen met de havermout en melk in een steelpannetje.

  • Warm de havermout op zoals je dit normaal zou doen. Ongeveer 6-7 minuten op halfhoog vuur of totdat bijna alle melk door de havermout is geabsorbeerd.

  • Voeg vervolgens het ei-eiwit toe en kaneel naar eigen smaak. Blijf ongeveer 2 minuten goed roeren. Het roeren voorkomt dat het eiwit hard/rubberachtig wordt en gaat klonteren en zorgt er juist voor dat het havermout-eiwit-substantie verandert in een dik en 'fluffy' consistentie. 

  • Zodra alle vloeistof is opgenomen en de havermout gaar is, doe je alles in een kom en voeg je nog wat extra kaneel toe. 

 

Voedingswaarden:

± Lekkere kcal
± Verrukkelijke koolhydraten
± Heerlijk smeuïg vet
± Smaakvol eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook 

 

Deel je een foto op social media? Vergeet mij dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekecoaching.nl. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.