Het is even een plakkerig karweitje, maar dan heb je wel een heerlijk tussendoortje. Deze eiwitrijke pindakaas ´bollen´ zijn ideaal als snack. Ze zijn lekker, voedzaam en vullend. Je kunt ze daarnaast makkelijk bewaren in de koelkast, of invriezen voor eigen veiligheid!
Wat heb je nodig?
♡ 100 gram havermout
♡ 100 gram pindakaas (ik heb 100% pindakaas gebruikt. Hierdoor waren
ze wel wat zachter)
♡ 100 gram ontpitte dadels
♡ 84 gram eiwitpoeder
♡ 200 gram magere kwark
♡ 30 gram kokosschaafsel
Wat moet je doen?
♡ Doe de dadels in een kommetje en giet hier kokend water overheen. Laat ze vervolgens 10 min weken.
♡ Doe de havermout, pindakaas, eiwitpoeder, kwark in een beslagkom en voeg er vervolgens ook de dadels aan toe.
♡ Mix alles door elkaar met een staafmixer.
♡ Doe het kokosschaafsel in een aparte kom.
♡ Draai 10 ballen van het pindakaasmengsel (tip: maak je handen nat zodat het minder plakkerig is).
♡ Rol de ballen vervolgens door het kokosschaafsel en leg ze op een bord.
♡ Zet en bord minstens 3 uur in de koelkast (de 'bollen' blijven redelijk zacht).
Voedingswaarde per 'bol':
± 193 kcal
± 15,1 gram koolhydraten
± 8,4 gram vet
± 12,8 gram eiwit
Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram (username @liekevcann) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook (username @LiekeCoaching)
Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekevcann en #vretenvrijdag te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!
Reactie plaatsen
Reacties