Home » Blog » Recepten » Every blondie needs a brownie cake

Every blondie needs a brownie cake

Gepubliceerd op 7 augustus 2020 om 06:00

Deze cake is gemaakt van kikkererwten én zwarte bonen. Het klinkt misschien gek, maar het is echt verrassend lekker. Eigenlijk is dit geen nieuw recept, maar een combinatie van twee recepten die ik al eens gedeeld heb:

 

 

Zowel de Brownie als de Blondie zijn een aanrader voor een voedzaam en eiwitrijk tussendoortje. Dus deze 'Every blondie needs a brownie cake' is dat natuurlijk ook het geval.

 

Wat heb je nodig (voor 16 blokjes)?

Voor de blondie laag

  • 150 gram uitgelekte kikkererwten
  • 100 hüttenkäse
  • 2 eieren
  • 50 gram dadels zonder pit
  • 30 gram eiwitpoeder (ik gebruik vanille smaak)
  • 2 theelepels bakpoeder

Voor de brownie laag

  • 150 gram uitgelekte zwarte bonen
  • 100 hüttenkäse
  • 2 eieren
  • 50 gram dadels zonder pit
  • 15 gram cacao poeder
  • 30 gram eiwitpoeder (ik gebruik cappuccino smaak)
  • 50 ml water
  • 2 theelepels bakpoeder

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een vierkant cakeblik met bakpapier.
  • Doe de 100 gram dadels in een bakje, giet hier kokend water overheen en laat ze 10 minuten weken.

 

Voor de blondie laag

  • Was de kikkererwten (totdat het water niet meer schuimt) en doe deze samen met de eieren, hüttenkäse, eiwitpoeder en bakpoeder in een beslagkom. Voeg vervolgens ook de geweekte dadels toe en mix alles met een staafmixer tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in het cakeblik

 

Voor de brownie laag

  • Doe de uitgelekte zwarte bonen samen met de eieren, eiwitpoeder, cacaopoeder, bakpoeder en water in een beslagkom. Voeg vervolgens ook de geweekte dadels toe en mix alles met een staafmixer tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in het cakeblik over de blondie laag heen en verdeel voorzichtig met een lepel.

  • Zet de cake vervolgens in de oven voor ± 30 minuten (op 180 graden).
  • Laat de cake eerst even afkoelen voordat je het in 12 stukken snijdt. 

 

Je kunt de cake verpakken in folie en zo´n 3-4 dagen in de koelkast bewaren of een aantal maanden in de vriezer

 

Voedingswaarde:

± Lekkere kcal
± Verrukkelijke koolhydraten
± Heerlijk smeuïg vet
± Smaakvol eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook 

 

Deel je een foto op social media? Vergeet mij dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekecoaching.nl. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.