Home » Blog » Recepten » Kip met satésaus en sperziebonen

Kip met satésaus en sperziebonen

Gepubliceerd op 19 juni 2020 om 08:28

Tja, wat zal ik over dit recept zeggen. Ik maak dit zelf 1x per week omdat het zo ontzettend simpel en lekker is. Geen culinair hoogstandje, maar zonde om niet te delen.

 

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • 450 gram gebroken sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 250 gram champignons
  • 300 gram kipfilet
  • Satésaus/pindasaus 
  • 60 gram zilvervliesrijst (droog) of 120 gram kikkererwten of 60 gram quinoa (droog) of 60 gram bulgur (droog). Kies iets wat jij lekker vindt.
  • 10 ml olijfolie

 

Wat moet je doen?

  • Bak de kipfilet in een beetje olijfolie gaar in een wokpan.

  • Kook ondertussen de sperziebonen beetgaar.

  • Kook de zilvervliesrijst, quinoa of bulgur zoals op de verpakking aangegeven. (Deze stap hoef je niet te doen als je voor kikkererwten kiest).

  • Snijd de ui, champignons en paprika en voeg (in fases) toe aan de wokpan en bak mee met de kipfilet.

  • Als de sperziebonen gaar zijn voeg je deze ook toe aan de wokpan (als je hebt gekozen voor de kikkererwten kun je deze ook erbij doen). 

  • Voeg de satésaus toe (hoeveelheid laat ik aan jou over ;-)) en roer het geheel goed door elkaar.

  • Doe de gekookte zilvervliesrijst/bulgur/quinoa in een diep bord en doe hier het kip-groente-satésaus-mengsel overheen.

Voedingswaarde:

± Lekkere kcal
± Verrukkelijke koolhydraten
± Heerlijk smeuïg vet
± Smaakvol eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook 

 

Deel je een foto op social media? Vergeet mij dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekecoaching.nl. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.