Home » Blog » Recepten » Quiche met havermoutbodem

Quiche met havermoutbodem

Gepubliceerd op 1 mei 2020 om 08:00

Een quiche kun je op verschillende manieren maken. Zo plaatste ik een tijd geleden een recept voor een ´gezonde´ quiche. Dit keer probeerde ik iets anders. Ik wilde eigenlijk een bodem maken met volkorenmeel, maar sinds de coronacrisis is deze volgens mij heel erg in trek. Elke keer als ik in de supermarkt kom is het schap namelijk leeg. Ik moest dus even improviseren, maar gelukkig heb ik altijd havermout in huis en met havermout kun je écht alles. Deze heerlijke quiche is daarom gemaakt met een havermoutbodem!! en natuurlijk gevuld met groenten, ei en kaas. 

 

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

Bodem

♡ 250 gram havermout(meel)
♡ 250 gram magere kwark
♡ 1 eetlepel olijfolie
♡  Italiaanse kruiden
♡  Paneermeel

    Vulling

    ♡  400 gram kipfilet (gemarineerd)
    ♡  200 gram doperwten
    ♡  1 courgette in halve plakjes gesneden
    ♡  3 eieren
    ♡  100 gram geraspte 30+ kaas
    ♡  50 gram kwark
    ♡  Kruiden naar eigen smaak

     

    Benodigdheden

    ♡ Keukenmachine
    ♡ Quichevorm van 24 cm Ø bekleed met bakpapier

     

    Wat moet je doen?

    ♡ Verwarm de oven voor op 180°C.

    ♡ Vermaal de havermout tot meel in een keukenmachine.

    ♡ Meng 250 g kwark, met het havermoutmeel, 1 el olijfolie en de Italiaanse kruiden tot een soepel deeg.

    ♡ Rol het deeg dun uit en bekleed de quichevorm ermee. Bestrooi het met wat paneermeel, dit neemt het vrijkomende vocht uit de groente en kip op. Zo blijft de bodem mooi droog.

    ♡ Bak de kipfilet (nadat je deze eventueel naar eigen smaak gekruid/ gemarineerd hebt) in een koekenpan gaar. Voeg vervolgend de doperwten toe en bak deze ongeveer 4-5 min mee. Voeg tenslotte courgette toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.

    ♡ Verdeel de kip en de groeten over de quichebodem.

    ♡ Meng de eieren met 50 gram kwark, de kaas en zout en peper naar smaak en schenk het eimengsel over de groenten.

    ♡ Zet de quiche voor ongeveer 50 minuten in de oven. 

     

    Voedingswaarden per persoon:

    ± 658 kcal
    ± 55,5 gram koolhydraten
    ± 18,9 gram vet
    ± 51,3 gram eiwit


    Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram ( @liekecoaching.nl) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook (@LiekeCoaching)

     

    Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekecoaching.nl en #vretenvrijdag te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 


    «   »

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.