Home » Blog » Recepten » Salted caramel cheesecake

Salted caramel cheesecake

Gepubliceerd op 8 november 2019 om 08:32

Ik denk dat vele gehoopt hadden dat deze cheesecake à la Lieke gemaakt was. Een versie die minder calorierijk en gezonder zou zijn. Maar helaas!

Als je zondigt, dan moet je het ook goed doen vind ik. Dus deze salted caramel cheesecake is niet echt gezond en ook niet calorie-arm. I went all in! 
Deze cheesecake is wel rete lekker en draagt bij aan je mentale gezondheid.

 

Heb je meegedaan aan de winactie en wil je NU weten hoeveel calorieën deze cheesecake bevat? scroll dan even naar beneden voor de voedingswaarde. 

 

Wat heb je nodig voor 12 stukken?

260 g Bastognekoeken
120 g Roomboter
300 g Karamel zeezout chocola
600 g Mon Chou
3 eieren
♡ 150 g Fudge (caramel & seasalt)
♡ 2 el melk naar keuze (ik heb magere melk gebruikt)

Wat moet je doen?

♡ Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier


♡ Vermaal de bastognekoeken in een keukenmachine


♡Smelt de roomboter in een pannetje en meng de koekkruimels erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan


♡ Zet de bodem 10 minuten in de oven en laat het vervolgens goed afkoelen (laat de oven wel aanstaan)

♡ Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pannetje kokend water) en laat het iets afkoelen

♡  Klop de Mon Chou los en klop de eieren er één voor één doorheen

♡ Voeg de gesmolten chocolade toe en verdeel het mengsel over de bastogne bodem

♡ Bak de cheesecake in 50 minuten goudbruin en gaar in de oven

♡ Zet de cheesecake na het bakken in de koelkast en laat deze minstens 4 uur opstijven (ik had iets minder geduld, oeps!)

♡ Smelt vlak voor het serveren de fudge met melk in een pan en roer er eventueel nog wat zeezout doorheen

♡ Geniet!

 

Voedingswaarde voor per stuk:

± 542 kcal
± 40,6 gram koolhydraten
± 38,3 gram vet
± 8,2 gram eiwit

 

De hele cheesecake bevat 6509 kcal!! 

 

Voedingswaarde en calorieën zijn berekend via My Fitness Pal

Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram (username @liekevcann) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook (username @LiekeCoaching)

 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekevcann en #vretenvrijdag te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.