Home » Blog » Recepten » Pompoentaart

Pompoentaart

Gepubliceerd op 1 november 2019 om 09:48

Veel mensen die ik begeleid krijgen in het begin van het traject de opdracht om hun voeding bij te houden in een app. Dit doe ik enerzijds om een beter beeld te krijgen van hun eetpatroon, anderzijds om bewustheid te creëren. In een van de voedingslogboeken zag ik een heerlijke maaltijd voorbij komen. Namelijk een pompoen geitenkaas quiche. Ik hou van pompoen en ik ben gek van geitenkaas, dus ik moest dit recept hebben. Ik heb hem gemaakt en het is echt een dikke aanrader!! 

 

Wat heb je nodig (voor 4 personen) ?

♡ 1 rol bladerdeeg (230 gram)
♡  800 gram pompoen in blokjes
♡ 7 eieren
♡ 3 el geraspte Parmezaanse kaas
♡ 3 stengels bosui
♡ 2 el fijngesneden koriander
♡ 2 el fijngesneden peterselie
♡ 5 plakken serranoham
♡ 100 gram geitenkaas
♡ Peper en zout 

 

Wat moet je doen?

♡ Verwarm de oven op 190 graden

♡ Leg het bevroren bladerdeeg op een bord en laat het ontdooien

♡ Kook de pompoen in 10 minuten gaar. 

Snijd de bosui, koriander en peterselie fijn


♡ Rasp de Parmezaanse kaas

♡ Klop de eieren in een bak los. Voeg de kruiden, bosui en Parmezaanse kaas (2/3) toe. Breng op smaak met peper en zout. 

♡ Giet de pompoen af en voeg deze toe aan het eimengsel

♡Neem een ovenschaal of springvorm en leg er bakpapier in. Leg hier vervolgens het bladerdeeg overheen

♡ Schenk het ei-pompoenmengsel erin en verdeel de blokjes gelijkmatig

♡ Verdeel de plakjes serranoham in dotjes in de taart

♡ Doe dit ook met de geitenkaas en bestrooi met de achtergehouden Parmezaanse kaas


♡ Zet de taart ± 60 minuten in de oven

 

Voedingswaarde p.p:

± 455 kcal
± 30,6 gram koolhydraten
± 25 gram vet
± 22,9 gram eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram (username @liekevcann) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook (username @LiekeCoaching)

 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekevcann en #vretenvrijdag te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.