Zoete aardappelsalade

Gepubliceerd op 5 september 2019 om 17:39

De aardappelsalade is natuurlijk bij iedereen bekend. Het is een echte klassieker, maar niet zo heel gezond. Daarom deel ik vandaag een 'gezondere' variant gebaseerd op het recept van Cotton and Cream. Deze is minstens net zo lekker, hij is net zo romig en vullend, maar is wel veel smaakvoller, bevat minder vet en bevat meer vitamines.

 

Wat heb je nodig (voor 2 grote porties) ?

♡ 2 grote zoete aardappels
♡ 2 gekookte eieren
♡ 6 zongedroogde tomaatjes 
♡ 1 gele paprika
♡ 1 (rode) ui 

♡ 10 gram Parmezaanse kaas
♡ 10 gram pijnboompitjes
♡ 1 eetlepel magere kwark
♡ 1 eetlepel light mayonaise
♡ 1 theelepel grove mosterd
♡ 200 gram gerookte kip

Wat moet je doen?

♡ Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Kook de zoete aardappel daarna ± 6/8 minuten in beetgaar. Let op: niet te lang, anders worden ze te zacht.

♡ Snijd in de tussentijd de gekookte eieren (of kook ze eerst als je nog geen gekookte eieren hebt) en rooster de pijnboompitjes.

♡ Maak de saus door de kwark, mayonaise en mosterd te mengen. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. 

♡ Snijd de paprika in kleine blokjes, de rode ui in dunne halve ringen, de zongedroogde tomaatjes in repen en de gerookte kip in blokjes. Doe dit in een mengkom, samen met de afgekoelde zoete aardappel en voeg de saus toe. Meng alles voorzichtig door elkaar.

♡ Verdeel de aardappelsalade over 2 diepe borden en garneer het af met het ei, de geroosterde pijnboompitjes en de Parmezaanse kaas. 

♡ Je kunt de salade zowel koud als lauwwarm serveren.

 

Voedingswaarde per portie:

± 662 kcal
± 67,3 gram koolhydraten
± 24,9 gram vet
± 37,6 gram eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram (username @liekevcann) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook (username @LiekeCoaching)

 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekevcann en #vretenvrijdag te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.