Zoete aardappel frietjes uit de oven

Gepubliceerd op 20 maart 2022 om 13:24

De zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, is eigenlijk geen aardappel, maar een groente. Vaak wordt het gegeten als vervanging voor de ´gewone aardappel´. Het is niet per se gezonder, maar bevat wel meer bètacaroteen. 

 

De zoete aardappel is heel veelzijdig in gebruik. Je kan er puree van maken, je kunt hem roosteren, grillen, koken of poffen, maar je kunt er ook lekkere frietjes van maken.

 

Wat heb je nodig (voor 2 personen) ?

♥ 400 zoete aardappel
♥ 2 el olijfolie
♥ Paprika poeder
♥ Italiaanse kruiden

♥ Zout

Wat moet je doen?

♥ Verwarm de oven voor op 200 graden.

♥ Was de zoete aardappel. Ik schil de aardappelen niet, maar dat kan natuurlijk wel als je dat lekkerder vindt.

♥ Snij de zoete aardappel in reepjes

♥ Doe de zoete aardappelreepjes in een kom, besprenkel ze met olijfolie en voeg de specerijen toe. Hussel alles door elkaar

♥ Bekleed de bakplaat met bakpapier en spreid de zoete aardappelreepjes uit over het papier.

♥ Bak ± 20-30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Tip: hussel ze halverwege even door elkaar zodat ze aan alle zijdes krokant worden. 

 

Voedingswaarden p.p.:

± 281 kcal
± 46 gram koolhydraten
± 10 gram vet
± 5 gram eiwit


Wil je op de hoogte blijven? Volg Lieke Coaching dan via Instagram (username @liekevcann) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en tips. Ook kun je me vinden op Facebook (username @LiekeCoaching)

 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet te taggen met @LiekeCoaching of @liekevcann en #vretenvrijdag te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.