Home » Begeleiding » Groepstraject

LICHTER LEVEN GROEPSTRAJECT

 

Dit traject is voor vrouwen die volop in het leven staan en die HELEMAAL klaar zijn met diëten, lijnen en druk maken over wat anderen van ze vinden!

 

Dit traject is voor jou als je het dagelijks eetgevecht, het gevecht tegen eetbuien & vooral het gevecht tegen jezelf los wilt laten, zodat je weer LICHTER kunt LEVEN! 

 

Dit traject is voor jou als je weer onbezorgd wilt kunnen genieten van het leven, je gezin en sociale gelegenheden zonder eetgevecht!

 

Psst.. helaas is er op dit moment al een groep bezig. Maar je kunt je vrijblijvend inschrijven op de VIP lijst, zodat je als eerste een mail ontvangt  zodra er weer een nieuwe ronde start!

 

Meld je aan!

Om de paar maanden start er een nieuw groep.  Meld je hieronder vrijblijvend aan voor de VIP lijst om als eerste op de hoogte te worden gehouden wanneer er weer een nieuwe rond start. 

 

Toestemming maillijst*

HERKEN JIJ DIT GEVECHT?

 

 • Je bent constant bezig met wat, wanneer en hoeveel je mag eten. Dit beheerst je leven. Hierdoor kun je niet meer onbezorgd genieten van bijvoorbeeld sociale gelegenheden.

 • Het is altijd zwart-wit. Je bent ofwel streng aan het lijnen of je bent de controle over je eetgedrag helemaal kwijt.

 • Je hebt last van snaai- of eetbuien en je hebt het gevoel geen grip te hebben op je eetgedrag

 • Je hebt vaak last van schuldgevoelens, schaamte en/of angst nadat je anders, meer of ongezonder hebt gegeten dan je wilt.

 • Je voelt je ongelukkig en oncomfortabel in je eigen lichaam.

 • Je bent mentaal en fysiek helemaal opgebrand omdat je 24/7 bezig bent met (niet) eten en het controleren van je gewicht.

 

MAAR VERLANG JIJ NAAR EEN LEVEN WAARIN JE...

 

 • Alles kan eten waar jij je goed bij voelt en niet meer hoeft te eten volgens dieetregels, bezig hoeft te zijn met calorieën tellen en het afwegen van je eten.

 • Weer kan genieten van sociale gelegenheden met vrienden en familie en vakanties met je gezin zonder te stressen over wat je wel/niet mag eten of druk hoeft te maken over wat anderen van je denken. 

 • Eindelijk verlost bent van je eet- en snaaibuien en niet meer 's ochtends met een rot gevoel opstaat omdat je de dag ervoor een eetbui hebt gehad.

 • Grip hebt op je eigen eetgedrag waardoor je ook geen schuldgevoelens meer hebt na het eten.

 • Verlost bent van de 'alles of niets' mentaliteit en eindelijk rust ervaart en in balans bent. 

 • Je eigenwaarde en humeur niet meer verpest wordt door dat ene cijfertje op de weegschaal. 

 • Eindelijk het gevoel hebt dat je weer ruimte hebt om te genieten van het leven in plaats van te overleven.

 

Daarmee gaan we aan de slag tijdens dit traject!

 

Meld je hieronder vrijblijvend aan voor de VIP lijst om als eerste op de hoogte te worden gehouden wanneer er weer een nieuwe rond start. 

Toestemming maillijst*

DE MODULES

 

We gaan op een holistische manier aan de slag met je eetgedrag. Dit betekent dat je leert welke fysieke-, mentale-, emotionele- en sociale factoren invloed hebben op jou eetgedrag en hoe je de regie over je eetgedrag weer terug kan pakken.

 

MODULE 1: INZICHT

Je leert waarom diëten niet werkt en krijgt inzicht in wat jouw ideale eetpatroon is, welke belemmerende eetregels je in de loop der tijd hebt verzameld en je gaat aan de slag met inzicht krijgen in je overeetmomenten. Deze module gaat meteen zorgen voor een grote mindshift, want hier wordt een stevige fundering gelegd.

 

MODULE 2: FYSIEK

Je lichaam is echt geniaal! Maar als je niet weet hoe die interne regelsystemen werken, kunnen ze zich tegen je keren. Je leert in deze module om weer in contact te komen met je lichaam, Je leert hoe jij je lichaam weer mee kan laten beslissen, zodat jij je lichaam weer goed kan voeden en het creëren van een fijne relatie met eten en jezelf nog makkelijker wordt!

 

MODULE 3: OMGEVING

Je omgeving speelt een hele grote rol in je eetgedrag (meer dan je zou denken!!) en daar bewust van zijn gaat je enorm veel opleveren. Hoe ga je bijvoorbeeld om met verleidingen in je omgeving en de dieetindustrie? We gaan stil staan bij de invloeden van je opvoeding, je huidige sociale omgeving en de cultuur/media op je lichaamsbeeld en eetgedrag.

 

MODULE 4: MENTAAL

Wat je doet en hoe jij je voelt wordt niet alleen beïnvloedt door je lichaam en omgeving, maar heeft ook alles te maken met hoe je denkt. Als je inzicht hebt in belemmerende gedachtes en overtuigingen, dan is het mogelijk om jezelf te bevrijden uit de zelfgecreëerde gevangenis van zelfhaat, zelfkritiek en eenzaamheid. 

 

MODULE 5: EMOTIONEEL

(Eet)vrijheid begint met het vertellen van de waarheid tegen jezelf. De waarheid over wat je werkelijk voelt, waar jij werkelijk behoefte aan hebt en waar jij werkelijk naar verlangt. Pas als je emoties leert voelen, herkennen en er gehoor aan geeft, ontstaat er ruimte om jouw gevecht met eten en jezelf los te laten. 

 

In de academie hebben een aantal gastexperts lessen verzorgd over o.a. 

Meld je hieronder vrijblijvend aan voor de VIP lijst om als eerste op de hoogte te worden gehouden wanneer er weer een nieuwe rond start. 

Toestemming maillijst*

Nog even verder scrollen tussen de ervaringen van anderen?

Dat kan hieronder!