Coaching en begeleiding voor volwassenen die worstelen met een verstoord eetpatroon/eetgedrag als gevolg van levenslang lijnen en diëten (of na herstel van een eetstoornis) en een betere relatie met eten en vooral met zichzelf willen ontwikkelen.

Home » Voedingstraject

Voedingstraject

 

Bij het ontwikkelen van een fijne relatie met eten en jezelf, spelen diverse factoren een belangrijk rol. Vaak gaat het niet zozeer om WAT je eet, maar om WAAROM je eet en de rol die eten in je leven speelt. Toch kan het belangrijk zijn om ook je voeding onder de loep te nemen. Want wanneer je structureel bepaalde voedingsstoffen misloopt of te weinig eet dan maak je het jezelf onnodig lastig. Afvallen of het ontwikkelen van een fijne relatie met eten is dan net wat ingewikkelder. Ik zeg altijd: "In een omgeving waarin voeding in overvloed is en je constant geconfronteerd wordt met verleidingen, moet je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maken". Daarom bied ik dit voedingstraject aan waarin voeding centraal staat. We gaan kijken naar je voedingspatroon en bepalen samen welke aanpassingen jij kan maken om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken.

 

Wat kun je verwachten?

 

✔ Intakegesprek van 60-90 minuten

✔ Adviesgesprek van 60 minuten

✔ Vervolgconsult van 30 minuten

✔ Een uitgebreide voedingsanalyse

✔ Persoonlijk voedingsadvies afgestemd op jouw hulpvraag en doel

✔ Concrete voedingstips met voorbeelden

✔ Uitleg over volwaardige voeding

✔ Onbeperkt mail- en WhatsApp contact gedurende de looptijd van het traject

✔ Gratis boek 'Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf'

 

Alle informatie krijg je in de vorm van een ingebonden boekwerk, zodat je ook na afronding van het traject thuis alles nog eens rustig kunt nalezen! 

Hoe ziet het traject eruit?

 

We gaan actief aan de slag om jouw voedingspatroon te verbeteren, zodat je veel meer rust zult ervaren rondom eten. We starten met een intake en vervolgens ga jij aan de slag met het bijhouden van je voeding in een voedingsprogramma. Ik maak een voedingsanalyse en stel een persoonlijk voedingsadvies op. Tijdens het adviesgesprek ontvang je dit uitgebreide voedingsadvies en nemen we dit samen door. Vervolgens ga je zelf hiermee aan de slag en plannen we een vervolgconsult in.

 


Intakegesprek

(± 60-90 minuten)

De huidige situatie wordt besproken: voedings- en beweegpatroon en leefstijl. Ook gaan we in op jouw doel(en) en achterliggende motivatie. Tijdens dit gesprek voeren we een lichaamsmeting uit (o.a. gewicht, vet%, spiermassa %).

 

Adviesgesprek

(± 60 minuten)

Op basis van jouw gegevens stel ik een persoonlijk plan op. Dit plan bespreken we tijdens het adviesgesprek. Je krijgt informatie over waar een volwaardig eetpatroon uit bestaat en hoe je dit kunt inpassen in je dagelijkse leven. 

 

Vervolgconsult

(± 30 minuten)

In het vervolgconsult evalueren we hoe het gaat en bespreken we eventuele knelpunten. Mocht het nodig zijn, dan maken we aanpassingen in je eetpatroon. 

 


Als je ergens tegenaan loopt of snel advies nodig hebt, mag je mij gedurende het traject altijd vragen stellen via de mail of WhatsApp. Daarnaast ontvang je GRATIS mijn recent uitgekomen boek 'Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf' ter waarde van € 17,50.

 

Tarieven en vergoedingen

 

Voedingstraject: €190,00

Mijn coaching wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Doordat deze vergoeding vanuit de aanvullende verzekering komt, hoef je niet eerst je eigen risico te betalen. Wil je weten of jouw zorgverzekeraar het traject vergoed? klik dan HIER.

Eerst zeker weten of deze aanpak bij jou past? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek!

Indien gewenst kun je na het afronden van dit traject kiezen voor een coachtraject van zes intensieve coachgesprekken á 45 minuten, of je voor losse vervolgconsulten.

 

Aanvraag Voedingstraject